Kennisplatform voor Oost Nederland

Metrica geodesie & maatvoering

Geplaatst op 25 juni 2019
Metrica geodesie & maatvoering

De directeuren René Lentfert en Stefan Luyerink hebben projectleider Frank Schasfoort ook gevraagd aan te schuiven bij het gesprek. Met name omdat hij goed ingevoerd is met het reilen en zeilen omtrent kadastrale gegevens. De werkzaamheden rondom het kadaster zijn één van de vier pijlers waar het bedrijf Metrica, want daar zijn we aanbeland, zich mee bezighoudt.

Verder werkt het Oldenzaalse bedrijf aan projecten rond inwinning, infrastructurele projecten en maatvoering in de bouw. Geodesie & maatvoering luidt dan ook de ondertitel van Metrica. “Wij zijn een landmeetkundig ingenieursbureau”, verduidelijkt Lentfert. “We begonnen het bedrijf in 2005 en zitten na wat omzwervingen in Oldenzaal sinds 2017 in het huidige pand aan de Zwollestraat. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming waar twaalf mensen werken.”

Kleinschalig bedrijf

Luyerink: “We zijn een kleinschalig bedrijf in deze branche. Dat is aantrekkelijk voor veel klanten: we staan dicht bij de opdrachtgever, zijn flexibel en denken met ze mee. De korte lijnen bij Metrica spreken onze klanten erg aan. Daarnaast zijn we groot genoeg om alle voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren.”

“Wij zoeken bewust naar opdrachtgevers, die zelf niet beschikken over de mankracht, kennis of apparatuur om de maatvoering of inmetingen te kunnen uitvoeren”, neemt Lentfert het woord over. “Het gaat dan bijvoorbeeld over opdrachten van enkele te bouwen woningen, die wij dan voor ze maatvoeren.” Schasfoort: “Het kan hierbij gaan om nieuwbouw op plekken waar eerder een bedrijfspand stond. Wij doen de inwinning, maken de tekening en die gaat vervolgens naar het ontwerpbureau. Na de ontwerpfase komen wij weer terug om de kadastrale percelen te vormen, de maatvoering van de nieuwbouw te verzorgen, inclusief de eventuele infrastructuur.” Naast dit soort kleinschalige projecten is Metrica ook betrokken bij grote bouwprojecten en infrastructurele werken.

Oost-Nederland als speerpunt

Metrica werkt voornamelijk voor opdrachtgevers uit het Oosten van Nederland. “Maar we gaan ook met onze opdrachtgevers mee, bijvoorbeeld naar het Westen of het Noorden. Zo hebben we al verschillende opdrachten gedaan in Almere, Amsterdam, Meppel en Groningen”, vertelt Lentfert. Met name de flexibiliteit van Metrica wordt door de opdrachtgevers gewaardeerd. “Wij zijn dienstverlenend en hebben een planning waar bijna altijd wel een gaatje in te vinden is voor een spoedopdracht of andere klus. Daar houden we ook rekening mee in onze agenda’s, want daar rekenen onze klanten op.”

Uiteraard beschikt Metrica over de meest geavanceerde apparatuur. “Dat is noodzakelijk om goed werk te kunnen doen. We werken bijvoorbeeld met drones en 3D-scanning. Als we het niet zelf hebben, huren we het in. We werken goed samen met collega-bedrijven. En ook als het om software gaat, zijn we vanzelfsprekend up-to-date.  Een goede landmeetkundige moet goed met apparatuur om kunnen gaan, goed met mensen kunnen omgaan en zelf de verwerking in AutoCAD Civil-3D doen. Het is een compleet pakket, wat wij kunnen bieden. Ideaal voor bedrijven die zelf de kennis of het personeel niet in huis hebben of kunnen hebben.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: