Kennisplatform voor Oost Nederland

Microsign Business Software: (Geen) Tijd voor een feestje

Geplaatst op 19 juli 2021
Microsign Business Software: (Geen) Tijd voor een feestje

Microsign Business Software levert innovatieve oplossingen voor het automatiseren van bedrijfsprocessen, vooral binnen de groothandel, service en onderhoud en verhuur. Microsign onderscheidt zich door het leveren van een complete oplossing met onder andere mobiele applicaties (apps), klantportalen en scanning. Software is hierbij geen doel, maar een middel om tot betere resultaten te komen.

Microsign bestaat dit jaar veertig jaar. Wat doe je als een jubileum midden in een Covid-pandemie valt en hoe kijkt Microsign naar de toekomst? Vier vragen aan mede-eigenaar Marc Kleinhaarhuis.

Hoe kijk je terug op de afgelopen veertig jaar?
“Voor IT is veertig jaar een hele respectabele leeftijd, niet zozeer in getal maar wel in technologische ontwikkeling. Veertig jaar terug had nog niemand een mobiel, waren computers zo groot als een koelkast en van het internet had nog niemand gehoord. In die veertig jaar hebben wij veel IT-bedrijven groot zien worden en minstens net zoveel weer zien verdwijnen. De kracht van Microsign is dat wij ons altijd hebben aangepast aan de omstandigheden en vooral, dat wij altijd zijn blijven innoveren.

Vorig jaar zijn wij verhuisd en hebben we onze verzameling oude computers geofferd: deze zijn naar een echt museum gegaan. Wat heb je eraan dat je tien of twintig jaar geleden de eerste was met, of de beste was in? Wij zijn opgehouden om dat te vertellen, onze klanten maken een keuze voor de komende tien jaar en hebben er belang bij dat wij vooruit blijven kijken en niet achteruit.”

Waar ben je het meeste trots op?
“Heel veel, zoals recent een groot project op Curaçao. Hier hebben wij het volledige voorraadbeheer van een medisch laboratorium geautomatiseerd, zonder (helaas) dat er iemand op locatie is geweest. Dit hadden wij nooit gekund zonder de flexibiliteit van onze medewerkers. Als ik moet kiezen, dan ga ik toch voor het geweldige team aan medewerkers, binnen een kennisintensieve organisatie als de onze is dat het belangrijkste kapitaal. Of het nu gaat om softwareontwikkelaars, implementatieconsultants, support, sales of projectmanagement: iedereen verstaat hier zijn vak. Als IT-bedrijf kun je uitsluitend je klanten de beste service en continuïteit bieden wanneer je in staat bent je eigen medewerkers te binden en te boeien en niet een doorgangshuis bent. Wij zijn ons zeer bewust van deze verantwoordelijkheid. Bij onze verhuizing heeft het welbevinden van onze medewerkers een belangrijke rol gespeeld en hebben wij de werkplekken zo ingericht dat iedereen er zich veilig en thuis voelt.”

Jullie jubileum valt precies in een pandemie, hoe gaat Microsign daar mee om?
“Zoals altijd, als bedrijf dienen wij ons aan te passen aan de omstandigheden. Vorig jaar zijn wij verhuisd naar een mooie locatie en hebben we een nieuwe huisstijl geïmplementeerd, en dit jaar ons jubileum. Alle reden voor een leuk feestje. Helaas konden alle draaiboeken weer de kast in. Toch hoor je hier niemand klagen. Ons bedrijf faciliteerde voor Covid iedereen al met een thuiswerkplek en wij hebben onze omzet op niveau weten te houden. Als wij aan Covid denken dan zijn onze gedachten vooral bij iedereen die persoonlijk getroffen is met zijn of haar gezondheid of erger. Of bij de vele bedrijven die maandenlang gesloten zijn geweest. Wij hebben vanwege ons jubileum nog wel een aantal acties bedacht waarmee wij bedrijven die het moeilijk hebben ondersteunen.”

Hoe zie je de toekomst?
Je ziet binnen onze branche een enorme schaalvergroting waarbij ‘the winner takes it all’ geldt.  Voor een paar tientjes in de maand zit je als bedrijf op een gestandaardiseerde ERP-applicatie. Toch zal er voor Microsign altijd werk blijven. Veel van onze (toekomstige) klanten willen voorop lopen in innovatie. Ze willen dat wat ze specifiek en succesvol maakt terugvinden in hun ERP-pakket, die voelen zich niet thuis in een ‘one size fits all’-pakket. Daarnaast zal er de komende jaren een groot tekort blijven aan geschoolde IT-ers. De nieuwe generatie medewerkers wil weer meer balans tussen werk en privé, een fijne werkomgeving en meer flexibiliteit in werktijden. Als organisatie hebben wij ook hierop ingespeeld met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Ook op dit vlak zijn wij klaar voor de toekomst.”

www.microsign.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: