Kennisplatform voor Oost Nederland

Military Boekelo-Enschede eentje uit het boekje

Geplaatst op 14 januari 2016
Military Boekelo-Enschede

Op het bedrijfsbureau van Military Boekelo-Enschede spreekt (bezoldigd) voorzitter Robert Zandstra over de afgelopen editie van ‘de Military’, de plaats die het topsport- en businessevenement inneemt in (Oost-)Nederland en de toekomst ervan. 65.000 mensen kreeg hij met zijn team over de vloer in Boekelo.

“Ook al heb je niets met paarden, toch moet je er naartoe”, verzekert Zandstra. “De sport is helemaal niet zo bekend, maar toch komen er tientallen duizenden mensen naar het evenement.” Die komen er voor – zoals de organisatie het zelf noemt – ‘de perfecte mix van topsport, business en pleasure’.

 

Topsport voorop

“De sport staat bij ons altijd voorop. Een spectaculaire sport, bovendien. Wat dat betreft hadden we dit jaar niets te klagen: spanning tot het einde. Maar ook het ontmoeten is belangrijk voor ons evenement. Je zit bij ons niet in een skybox of de hele dag aan een tafeltje, zoals bij veel andere evenementen. Bij ons ga je de natuur in en geniet je intussen van de sport. En je neemt je familie en je hond gerust mee. Aan het einde van de dag drink je een paar borreltjes bij de sponsor en dan heb je een topdag gehad!”

De editie 2015, inmiddels de 45e in totaal, was er wat dat betreft eentje uit het boekje, vertelt Zandstra. “Het weer zat mee, de sport was spectaculair en de sfeer was uitstekend.”

 

Businessmodel

“Bij het ABN-Amro tennistoernooi komen bijvoorbeeld zo’n 17.000 relaties per toernooi. Bij ons 20.000 per dag! Door de week hebben we 1,3 hectare met tenten staan, onze sponsoren zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens de week is er gelegenheid om symposia, workshops of congressen te houden. Dat is voor de sponsoren belangrijk. Een heleboel evenementen vergeten om te kijken naar een businessmodel, omdat ze bijvoorbeeld subsidie ontvangen. Wij hebben dat nooit gehad en zo is de combinatie tussen sport, business en pleasure geleidelijk ontstaan.”

 

Regio én internationaal

“We hebben een hechte samenwerking met Saxion en werken samen met mbo, hbo en UT. Maar we maken ook arrangementen met hotels en B&B’s in de regio, om mensen te verleiden naar Twente te komen. We zijn voor de regio een zeer belangrijk evenement met internationale allure. Niet voor niets komt de internationale top hier ieder jaar weer naartoe en Olympisch parcoursontwerper Sue Benson tekende ook dit jaar weer voor het design van de wedstrijdonderdelen. ”

 

“En vergeet ook niet: tijdens de wedstrijddagen zijn er zo’n 1500 medewerkers actief, waarvan 950 vrijwilligers. Dat geeft wel aan dat de Military, zoals we in de volksmond nog steeds heten, leeft.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: