Kennisplatform voor Oost Nederland

Miljoen offerteaanvragen verstuurd via offerteaanvraagplatform 12Build

Geplaatst op 17 januari 2017
Miljoen offerteaanvragen verstuurd via offerteaanvraagplatform 12Build

Het Twentse techbedrijf 12Build heeft een SaaS-platform ontwikkeld dat offerte-aanvragen combineert met een database van Europese bouwspecialisten. 12Build wordt in Nederland gebruikt door vrijwel alle (middel)grote hoofdaannemers.

Bijna 10 jaar na de oprichting viert 12Build vandaag een bijzondere mijlpaal. De miljoenste offerteaanvraag is verstuurd door Heijmans Woningbouw Rosmalen aan Jonka B.V te Bergambacht.

Aan elke offerteaanvraag hangt veel informatie. Hoofdaannemers weten daardoor van elke bouwspecialist wat de expertise, rekenbereidheid en populariteit is. Dat is nuttige informatie waar gebruikers van het platform veel aan hebben.

De bouw op een transparante en efficiënte manier verbinden
Naast het optimaliseren en digitaliseren van het offerte(aanvraag)proces kunnen hoofdaannemers ook zoeken in de uitgebreide 12Build bouwspecialisten database. Deze zoekmachine is  door middel van vraaggestuurde filters erg krachtig, zodat het de hoofdaannemer minder tijd kost om de voor hem meest geschikte (vaak onbekende) bouwspecialist te vinden.

De hoofdaannemers beschikken met 12Build over een schat aan informatie over de bouwspecialisten zoals eigen relatie(!), populariteit, rekenbereidheid, historie, contactpersonen, e-mailadressen, certificaten, dealer van bepaalde merken, referentieprojecten en financiële gezondheid (Graydon & Creditsafe rating).

Gemiddeld 2,4 offertes per werkonderdeel
Door bovenstaande filters hoeven hoofdaannemers niet meer met hagel te schieten in de bcc van de email met een wetransfer linkje. Uit de statistieken blijkt dat via 12Build per werkonderdeel gemiddeld slechts 3,4 offerteaanvragen verstuurd worden waarop gemiddeld 2,4 offertes (70%) retour komen.

Per werkdag worden er 1.366 offerte aanvragen via 12Build verstuurd
Tegenwoordig zetten 370 hoofdaannemers nagenoeg al hun offerteaanvragen uit via het platform 12Build, waardoor inmiddels 67% van de totale Nederlandse bouwomzet via 12Build wordt aangevraagd en uitbesteed. Dit betekent dat er per werkdag 1.366 offerte aanvragen via 12Build worden verstuurd. Bouwspecialisten zijn daardoor gemotiveerd om (gratis) hun bedrijfsprofiel aan te vullen met trefwoorden, certificaten, aantal werknemers, werkgebied, etc. zodat zij vindbaar zijn op hun expertise met een complete bedrijfspresentatie.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: