Kennisplatform voor Oost Nederland

Miljoenennota-ontbijt VNO-NCW Stedendriehoek: Ruim 90 ondernemers aanwezig bij beschouwingen

Geplaatst op 21 september 2022
Miljoenennota-ontbijt VNO-NCW Stedendriehoek: Ruim 90 ondernemers aanwezig bij beschouwingen

Op woensdag 21 september 2022, de ochtend nà de derde dinsdag in september, hield VNO-NCW Stedendriehoek in samenwerking met partners ABN AMRO, Dommerholt Advocaten en Paleis Het Loo, haar jaarlijkse Miljoenennota-ontbijt. Ruim 90 ondernemers waren in alle vroegte aanwezig op Paleis Het Loo voor dit traditionele ontbijtevent. Hier werden zij door enkele sprekers meegenomen in de beschouwingen en visie op de Miljoenennota.

Rijn Platteel, voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek, opende de bijeenkomst. Hij prikkelde de aanwezigen met de vraag: “Hebben we deze crisis niet zien aankomen? Want regeren is vooruitzien.” Een vraag die op dat moment niet beantwoord hoefde te worden, maar wel genoeg stof tot nadenken gaf.

Daarna gaf hij het woord aan Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW. Zij gaf haar visie op de Miljoenennota en kabinetsplannen. “Er zijn veel vraagstukken in Nederland die we met elkaar moeten oplossen. In plaats van polarisatie vraagt deze onzekere en ingewikkelde tijd om nauwe samenwerking tussen ondernemers, overheid en vakbonden”, aldus Ingrid Thijssen.

Allard Postma, hoofd begrotingsbeleid bij het Ministerie van Financiën, gaf vervolgens een toelichting op de Miljoenennota. De aanwezige ondernemers kregen uitleg over de context, maar ook over welke dilemma’s er spelen bij het opstellen van de financiële begroting.

Tot slot ging dagvoorzitter Esmée Pater (regiomanager VNO-NCW Midden) in gesprek met Arko van Brakel (directeur Cleantech Regio), Gerdy Pusceddu-Smoes (DGA Rensink BV) en Peter Schoenmaker (directeur Albert van de Scheur BV). Aan de hand van diverse stellingen gaven zij hun mening en visie op de kabinetsplannen. Daarbij werden ook de nodige zorgen geuit over hetgeen de ondernemers de komende periode nog te wachten staat.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: