Kennisplatform voor Oost Nederland

Minister Adriaansens (EZK) in gesprek met enthousiaste ondernemers bij Qredits

Geplaatst op 14 september 2023
Minister Adriaansens (EZK) in gesprek met enthousiaste ondernemers bij Qredits

Minister Adriaansens (Economische Zaken & Klimaat) bracht onlangs een werkbezoek aan Qredits op het hoofdkantoor in Almelo. Tijdens het bezoek sprak ze met de directie van Qredits en met drie lokale ondernemers over het ondernemersklimaat en de financiering van het mkb in Nederland. 

Ontwikkelingen in het mkb 

Het bezoek van minister Adriaansens begon in het Qredits museum, waar Elwin Groenevelt (algemeen directeur), André Dolsma (commercieel directeur) en Marilou van Golstein Brouwers (voorzitter van de Raad van Toezicht) de minister vertelden over de oprichting en groei van Qredits van 2009 tot nu. Vervolgens gingen ze in gesprek over verschillende onderwerpen. Ze bespraken de samenwerking tussen non-bancaire financiers en de banken en de ontwikkeling van het financieringslandschap. Ook de verduurzaming van het mkb en de succesvolle uitrol van de MKB Duurzaamheidslening in Overijssel kwam aan bod.  

Ondernemers aan het woord 

Tijdens het tweede gedeelte van het gesprek schoven drie ondernemers uit de regio aan, allemaal klant van Qredits. Iris de Jonker – de Vos is eigenaresse van interieurwinkel Fraaai Wonen, te vinden in het centrum van Almelo. Tom Bouwman runt het familiebedrijf gestart door zijn opa en oma: boerencamping De Veldscholte in Buurse. En Marie Louise Enkelaar is eigenaresse van Held Personal Training in Oldenzaal. Ook Qredits coach Jeroen Reuver schoof aan bij het gesprek.  

Blijven ontwikkelen als ondernemer 

In het gesprek met de minister vertelden de ondernemers over hun bedrijf. Al pratende kwamen ze tot de conclusie dat ze heel hard werken, maar dat het ook belangrijk is om tijd vrij te maken voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Om succesvol te ondernemen moet je altijd kijken wat je beter kunt doen, aldus de drie ondernemers aan tafel. Het volgen van trainingen en sparren met een coach noemden ze als belangrijke hulpmiddelen. Bij Qredits kunnen zij gratis gebruikmaken van deze tools. Ondernemer Marie Louise Enkelaar maakt al gebruik van deze mogelijkheid en heeft daar veel baat bij.  

Samenwerking Ministerie van EZK en Qredits 

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat is al vanaf de start betrokken als stakeholder bij Qredits. We hebben een krachtige samenwerking opgebouwd met een belangrijk, gezamenlijk doel: ondernemers in het kleinbedrijf alle mogelijkheden bieden om hun bedrijf te starten, te ontwikkelen en te laten groeien. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: