Kennisplatform voor Oost Nederland

MKB Sociaal: Duurzame inzetbaarheid door bedrijfskundig advies

Geplaatst op 25 oktober 2016
MKB Sociaal Marcel

Als strategisch ondernemer is de kans 50% dat u duurzame inzetbaarheid op uw strategische agenda heeft staan. Veel ondernemers en werknemers vinden aandacht voor duurzame inzetbaarheid  belangrijk. Echter het wordt ook vaak terzijde geschoven met als reden dat dit minder prioriteit heeft.

Duurzame inzetbaarheid is het creëren van mogelijkheden en voorwaarden voor een werknemer om zich doorlopend te ontwikkelen. Op een manier dat dit past binnen de ontwikkeling van het bedrijf. Duurzame inzetbaarheid richt zich met name op motivatie, betrokkenheid en ontwikkeling, maar ook op gezondheid, vitaliteit en welzijn. Ons platform is opgericht om sociale innovatie te stimuleren en sociaal ondernemerschap te ondersteunen. Sociale innovatie leidt onherroepelijk tot betere  economische prestaties binnen een organisatie, duurzame inzetbaarheid en beter sociaal maatschappelijk welzijn voor zowel de ondernemer als de werknemer.

Hoe wij dit willen bereiken?
Eenvoudigweg door goede afspraken te maken. Helder te zijn in de communicatie, het ontlasten van de MKB ondernemer en meer gericht zijn op werkzekerheid dan baanzekerheid voor de werknemer. Maatwerk voor persoonlijke ontwikkeling, de infrastructuur en ruimte binnen de MKB onderneming beter te benutten en meer initiatief bij de werknemer neer te leggen. De voorbeeldfunctie van het management is belangrijk bij iedere activiteit binnen duurzame inzetbaarheid. Daarentegen,  duurzame inzetbaarheid vergt minder een top-down aansturing, maar ook ruimte en  maatwerkafspraken voor werknemers in het speelveld. Samen een maatschappelijke uitdaging!

MKB Sociaal ondersteunt in een balans tussen bedrijfs- en persoonlijke ontwikkeling en optimalisatie van HR beleid. Middels bedrijfskundig advies, HR ontwikkeling en loopbaanontwikkeling. Het woord sociaal is ontleend aan haar definitie. Namelijk betrekking hebbend op de menselijke samenleving.

Wij houden rekening met uw economische prestaties en uw concurrentiepositie. Sterker nog, wij leveren rendement en versterken ambities. Dit kan betrekking hebben op instroom en doorstroom, maar indien nodig ook op uitstroom. Met een focus op externe contacten binnen het MKB voor stages en met gebruikmaking van elkaars ideeën en werkplekken. Door oplossingsgericht te werken leggen we de basis voor innoveren met de organisatie, het proces en de werknemers. MKB Sociaal wordt mede mogelijk gemaakt door de Structura Academie en De Carrièrehanddruk.

ZZP Kennisdag
Een evenement gericht op de ZZP-er die met collega’s zijn of haar kennis wil delen. Die geïnteresseerd is om te horen hoe collega’s, de gemeente en de provincie hun uitdagingen aanpakken en die collega’s wil leren kennen. Een dag die in het teken staat van delen is vermenigvuldigen. Een dag waar naast kennis delen ook kennismaken belangrijk is en een dag waarop de ZZP-er serieus genomen wordt als “ondernemer”.

Kijk voor meer informatie op de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: