Kennisplatform voor Oost Nederland

Mode retailer Jac Hensen wint Cross Channel award

Geplaatst op 3 november 2016
ROTY 2016-17

Tijdens het “Retail of the Year-gala” heeft mannenmode specialist Jac Hensen de prestigieuze Cross Channel Award 2016-2017 gewonnen. Jac Hensen was een maand geleden al verkozen tot én de beste winkelketen én de beste webshop in de categorie mannenmode. Afgelopen donderdag avond sleepte Jac Hensen tevens de Cross Channel award in de wacht en liet daarmee 34 genomineerden achter zich, waaronder gerenommeerde retailers zoals Bever Sport (winnaar 2015), Hunkemöller en ICI Paris.

De ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland is de grootste consumentenverkiezing van Nederland en al sinds 2003 een succes. Ruim 400.000 consumenten namen afgelopen maanden de tijd om hun favoriete winkelketens en webshops te beoordelen. De naamsbekendheid van het evenement is groot: 6 op de 10 Nederlandse consumenten is bekend met deze verkiezing.

Het is de eerste keer dat het 40-jarig familiebedrijf, met 11 vestigingen en een webshop meedeed aan de awards. Jac Hensen is met het winnen van deze “hattrick” de grote winnaar geworden binnen de mode retail. Jac Hensen heeft de overwinning binnengesleept door op zeven van de negen beoordelingscriteria de hoogste score te behalen. De allerhoogste scores zijn behaald op de “service-gerelateerde” aspecten. Op klantvriendelijk personeel scoort Jac Hensen maar liefst een 8,88 en op het gebied van deskundigheid een 8,76. Daarbij heeft Jac Hensen het hoogst aantal terugkerende klanten.

On- en offline de beste service
Dat Jac Hensen de Cross Channel Award heeft gewonnen, is het resultaat van hun zogenaamde “omnichannel” strategie. Jac Hensen streeft ernaar om zijn klanten op elk contactmoment de beste service te kunnen bieden. Offline en online moeten elkaar op dat gebied dan ook versterken. Een goed voorbeeld daarvan is de mogelijkheid tot het online reserveren van items. De geselecteerde items kunnen, wanneer de klant het uitkomt, in de winkel worden afgehaald. Het omgekeerde is ook mogelijk. Klanten kunnen wanneer de juiste maat niet op voorraad in de winkel blijkt te zijn, dit item gratis laten thuis bezorgen.

De lancering van een shopping app draagt ook bij aan het winnen van de 3e award dit jaar. Jac Hensen speelt met de shopping app in op de behoefte van online shoppers, die zo snel en overzichtelijk mogelijk op hun smartphone en tablet willen shoppen. Naast gebruiksgemak dient de app ook als inspiratiebron en catalogus voor de consument.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: