Kennisplatform voor Oost Nederland

Moderna Textielservice lanceert nieuw bedrijf

Geplaatst op 19 september 2017
Moderna Textielservice lanceert nieuw bedrijf

Moderna Direct is de naam van de nieuwe facilitaire groothandel die is opgestart onder de vlag van Moderna Textielservice. Met het slogan ‘uw facilitaire producten, onze zaak’ wordt het pakket van dienstverlening bij Moderna uitgebreid om de klanten nog verder te bedienen. Door heel Nederland worden de klanten kosteloos beleverd op vaste routedagen. De dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf komt in handen van Jos Warringa.

Het Hardenbergse bedrijf Moderna Textielservice is een landelijk opererend, professioneel familiebedrijf welke een totaalpakket aan dienstverlening biedt. Moderna bestaat uit de business units horeca, stomerij en bedrijfskleding en breidt nu uit met een facilitaire groothandel. Moderna Direct levert een ruim en compleet assortiment met alles wat er op het gebied van huishoudelijke zaken nodig is. Denk aan producten als schoonmaakmachines en materiaalwagens, toiletinrichting, schoonmaakmiddelen, servetten, matten en nog veel meer. De klanten van Moderna Direct worden beleverd en van service voorzien via de eigen logistieke dienst vanuit een één-stops-strategie waarbij het ontzorgen van de klant centraal staat.

Jos Warringa: “We hebben veel klanten in alle sectoren door heel Nederland en merken dat er vraag is naar één totaalleverancier voor het complete dienstenpakket en dat kunnen we nu bereiken. Met Moderna Direct maken we een duidelijke scheiding tussen de textielservice van ons bedrijf en de facilitaire groothandel die zijn eigen bedrijfsnaam heeft gekregen.” One-stop-shopping wordt een steeds belangrijker item en wordt veel gevraagd vanuit de markt. Middels cross selling kan Moderna veel werk uit handen van de klant nemen en veel kostbare tijd besparen. Er zijn al enkele klanten als pilot overgestapt en deze bedrijven zijn van zeven losse leveranciers naar één totaalleverancier gegaan.

Volgens Herman Olsman is de keuze eenvoudig: “Als bedrijf groeien we sterk en tegelijkertijd merken we dat met de focus op facilitaire producten er nog een markt voor ons open ligt die we nog niet volop benutten. Jos is hier in dienst gekomen met de opdracht een marktanalyse te maken en de kansen voor een nieuw op te starten bedrijf te bekijken, hieruit kwam al snel een positief resultaat en hebben we besloten direct te starten.” Door Moderna Textielservice is Jos Warringa aangesteld als directeur van Moderna Direct, die samen met accountmanagers Lianne Helder en Kevin Coenraad plus de bestaande accountmanagers de markt gaan bewerken.

Op de geheel nieuwe website en webshop kunnen klanten het complete assortiment bekijken en hun eigen favoriete artikelen gemakkelijk en snel samenstellen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: