Moekotte nam TecT in Hengelo over

24 juni 2020 Economie

In het eerste kwartaal van dit jaar nam de Moekotte Groep TecT Contracting & Engineering uit Hengelo over. Moekotte heeft vestigingen in Enschede, Apeldoorn, Veendam en Münster en voegt daar nu Hengelo aan toe. De Moekotte Groep versterkt hiermee voornamelijk haar positie op het gebied van hard- en softwareengineering.

De Moekotte Groep is al ruim 50 jaar succesvol actief in een drietal divisies: water & infra, industry en buildings. Binnen deze divisies bieden ze totaaloplossingen aan op gebied van elektrotechnische en werktuigkundige installaties en de industriële- en procesautomatisering. Onder leiding van een vierkoppige directie – bestaande uit Jop Moekotte, Pepijn Moekotte, André Edelenbos en Arent de Groot – zetten ongeveer 250 collega’ zich dagelijks in en voeren projecten uit voor en bij opdrachtgevers.

TecT Contracting & Engineering, geleid door Robert Wiefferink en Coen Smitshoek, is specialist in projectmatige aanpak en detachering in de industrie en installatietechniek. Naast de diverse specialismes voert TecT ook turn-key projecten uit op industriële automatisering. Deze laatste activiteiten sluiten nauw aan bij de activiteiten van de Moekotte Groep. De doelstelling is dan ook deze samen verder uit te breiden. TecT heeft hiervoor 30 medewerkers in vaste dienst.

De partijen vullen elkaar goed aan, zowel qua kennis en organisatie als in marktsegmenten. Zowel TecT als de Moekotte Groep beschikken over een ruim portfolio. Samenwerken deden ze vaker, waardoor al duidelijk werd dat de interne bedrijfsculturen goed bij elkaar passen.