Kennisplatform voor Oost Nederland

Mondverzorgingsspecialist Blue​®​m breidt assortiment uit

Geplaatst op 29 januari 2020
Mondverzorgingsspecialist Blue​®​m breidt assortiment uit

Blue​®​m maakt haar assortiment aan mondverzorgingsproducten compleet met de tongschraper. Verschillende deskundigen geven aan dat conventioneel poetsen niet altijd voldoende is. “Als ik patiënten vraag of ze hun tong reinigen, kijken ze me vaak vragend aan. We poetsen braaf 2 keer per dag onze tanden, maar vergeten vaak de tong die met haar vele bacteriën van invloed kan zijn op de geur van de adem”, legt mondhygieniste Marjolijn van der Sleen uit.

Na elke maaltijd of na iedere nachtrust vestigen bacteriën zich op de tong. Er vormt zich voortdurend een laag van dode cellen, voedselresten en honderdduizenden levende en dode bacteriën. Wanneer deze laag niet regelmatig verwijdert wordt, blijft er een dikke – vaak witte – laag op de tong achter die een slechte adem veroorzaakt en op den duur ook  andere mondklachten kan geven. Blue​®​m adviseert daarom een tongschraper te  gebruiken, in de ochtend en avond voor het tandenpoetsen.

Verbeterde smaakbeleving, hogere kwaliteit van leven
Naast het tegengaan of verhelpen van een slechte adem, draagt het gebruik van een tongschraper bij aan het behoud of zelfs een verbetering van de smaakbeleving. Hoe schoner de tong is, des te beter de smaakpapillen hun werk kunnen doen. Een tool, die direct de kwaliteit van het leven verbetert. Het is een eeuwenoude methode die de algehele gezondheid van de mond bevordert. Zo voorkomt én verhelpt het een slechte adem. In Oosterse landen is het gebruik van de tongschraper al eeuwenlang bekend. In het  Westen nog haast niet. En dat terwijl het reinigen van de tong een essentieel onderdeel is  van een gezonde mondhygiëne.

Effectief voor gezonde mondhygiëne
Het dagelijks gebruik van een tongschraper, samen met een goed gebruik van de  tandenborstel, de juiste tandpasta en een speciaal mondwater, is volgens blue​®​m heel  effectief voor een gezonde mondhygiëne. Want hoe minder achterblijvende voedselresten  en bacteriën in de mond, hoe kleiner de kans op gaatjes of bloedend tandvlees.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: