Kennisplatform voor Oost Nederland

MOOVZ als eerste mobiliteitsbedrijf in Nederland volledig ‘Erkend Duurzaam Premium’ gecertificeerd

Geplaatst op 5 januari 2022
MOOVZ als eerste mobiliteitsbedrijf in Nederland volledig ‘Erkend Duurzaam Premium’ gecertificeerd

MOOVZ is sinds december 2021 het eerste officiële Erkend Duurzaam Premium mobiliteitsbedrijf. Een certificaat dat wordt uitgereikt door IvDM en hét bewijs dat MOOVZ in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Waar het certificaat eerder alleen werd uitgereikt in de autobranche, is het nu ook voor mobiliteitsbedrijven mogelijk om deze titel te bemachtigen. Dit betekent dat niet alleen MOOVZ is gecertificeerd, maar ook haar onderliggende merken: Volvo-dealer Harrie Arendsen en Pedaleur Bikes.

Dat MOOVZ dit certificaat heeft ontvangen, is iets waar ze trots op zijn. Maar wat betekent Erkend Duurzaam Premium concreet in de dagelijkse praktijk? Op die vraag heeft Mascha Roelvink – Operationeel directeur van MOOVZ – een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld bij ons autobedrijf – Harrie Arendsen – gebruikmaken van meerdere afvalstromen waarbij we zoveel mogelijk recyclen en zijn zowel onze locaties in Hengelo als Doetinchem voorzien van zonnepanelen. Bij Pedaleur Bikes zijn we momenteel de mogelijkheden van het hergebruiken van fietsenbanden aan het onderzoeken, zijn we in gesprek met leveranciers om verpakkingsmaterialen te reduceren en zijn beide winkels afgelopen jaar compleet verbouwd waarbij alle verlichting is vervangen voor LED verlichting. Verder gaan we zuinig om met energie, hebben we groene stroom én zijn we stap voor stap onderweg naar papierloos werken.”

Duurzaamheid

Ook als werkgever heeft MOOVZ zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Neem bijvoorbeeld de gehoorbescherming voor de medewerkers in de werkplaats. Daarnaast wordt er op dit moment onder andere gewerkt aan een fietsplan voor alle medewerkers om duurzaam vervoer te stimuleren. Op het MVO vraagstuk heeft MOOVZ zelfs 95 van de in totaal 100 punten gescoord.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen binnen MOOVZ ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en brandstofverbruik. Volvo gaat daarin nog een stapje verder. Het Zweedse merk streeft ernaar om in 2030 uitsluitend nog volledig elektrische auto’s te produceren. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s en fietsen die we verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: