Kennisplatform voor Oost Nederland

MTH Bouwproducten: Co-partner voor de bouwsector

Geplaatst op 3 januari 2018
MTH Bouwproducten Co-partner voor de bouwsector

Er zijn veel prefab aanbieders voor de bouwsector. Bij MTH Bouwproducten in Lichtenvoorde gaat het echter niet alleen om het bewerken en leveren van bouwmaterialen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten, maar ook om goed partnership. “Door aan te sluiten bij de klantvraag, maatwerk te leveren én een totaalpartner te zijn, maken we het verschil in ons vakgebied.”

Aannemers en montage- en installatiebedrijven uit heel Nederland benaderen MTH Bouwproducten al sinds 1992 met een vraag, waarna de specialisten zoeken naar de oplossing. “We kunnen allerlei flexibele oplossingen leveren voor projecten, van vensterbanken, stelkozijnen en dagkanten tot koven, borstweringpanelen, leidingkokers en gevelbekleding”, vertelt directeur Martijn de Zoeten. “Zagen en gronden, kantenbanden en randbewerking behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. We hebben een groot netwerk aan bedrijven waarmee we samenwerken zoals de Houthal in Almelo die beschikt over CNC-bewerkingscentra voor het frezen, zagen en boren. Dat biedt de mogelijkheid om afwijkende maatwerkproducten te fabriceren.”

Co-partner
De markt is de afgelopen jaren veranderd; marges worden kleiner en er moet sneller geleverd worden. Dit vraagt om adequate kennis en een grote mate van flexibiliteit. Ook is in de bouw steeds meer sprake van prefabricage. Toch wordt er meer maatwerk gevraagd. MTH Bouwproducten speelde in op deze ontwikkelingen en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler, die totaaloplossingen biedt. De Zoeten: “Ons werk is tegenwoordig veel meer dan het bewerken van materialen en het leveren aan de bouwplaats. Klanten zien ons steeds meer als co-partner die hen van A tot Z ontzorgt. Van het voortraject tot en met de montage en logistiek zijn we kennispartner.  Bovendien regelen we het werk. We hebben kennis van de materialen en het bouwproces, hebben een groot netwerk en hanteren korte lijnen vanwege de relatief kleine organisatie.”

Investeren
De digitalisering in de branche is een ontwikkeling die De Zoeten omarmt. “Het werk gaat makkelijker en sneller. Zo wordt voor het inmeten van een bestaande bouwsituatie steeds meer gebruik gemaakt van Point Cloud en kan met BIM een proces veel sneller, economischer en duurzamer verlopen.” Ook MTH Bouwproducten gaat de stap maken naar het opslaan van haar producten in een BIM-bibliotheek. De groei zit er goed in bij het Achterhoekse bedrijf. “De komende tijd blijven we investeren in mensen, automatisering en in samenwerking!”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: