Kennisplatform voor Oost Nederland

Mulder Vastgoedonderhoud: Meer dan schilderen

Geplaatst op 28 december 2017
Mulder Vastgoedonderhoud: Meer dan schilderen

Veel bedrijven afficheren zich met een kreet als: ‘meer dan…’. Veel bedrijven kunnen dat niet waarmaken, omdat ze daarna juist noemen wat ze vrijwel uitsluitend doen. Mulder vastgoedonderhoud kan met recht de slogan ‘Meer dan schilderen’ gaan voeren. Want het bedrijf doet daadwerkelijk veel meer voor haar opdrachtgevers dan alleen de kwast hanteren.

Maurits Jansen en Marc Nijeboer zijn eigenaar van het bedrijf. “We zijn een multidisciplinair onderhoudsbedrijf”, steekt Marc van wal. “We focussen ons op langdurige verbetering van zakelijk en particulier vastgoed. We werken voor bedrijven, corporaties en andere organisaties, maar ook voor particulieren. Dat doen we grotendeels in een omtrek van een uur rond vestigingsplaats Almelo.”

Het bedrijf heeft een lange historie en bestaat al sinds de jaren ‘30. “Het is begonnen als een schildersbedrijf, maar de laatste jaren fungeren we steeds meer als een bedrijf dat helpt met het onderhoud van panden in de breedste zin van het woord. Opdrachtgevers verlangen steeds meer disciplines en dan kun je twee dingen doen: blijven vasthouden aan waar je al goed in bent, of je dienstenpakket uitbreiden. Wij hebben voor het laatste gekozen – en met succes.”

Breed scala aan diensten
Tegenwoordig biedt de onderneming dan ook een breed scala aan diensten aan. Van alle vormen van schilderwerk tot beglazing en van reinigings- en geveltechniek tot wandafwerking en vloertechniek. “Advies is daarbij heel belangrijk. We geven technisch advies en adviseren over kleur, maar we doen ook onderhoudsmanagement en adviseren over het onderhoud voor meerdere jaren. Daarnaast verzorgen onze bouwservice-specialisten voor houtrotherstel en deelvervangingen, het vervangen van complete deuren en ramen én het installeren van hang- en sluitwerk conform het politiekeurmerk.”

“Het schilder- en reinigingswerk is voor ons heel belangrijk, maar voor onze klanten ook. Voor bedrijven is het pand een visitekaartje. Het is heel belangrijk dat een bedrijfsgebouw er goed uit ziet. Wij reinigen gevels, maar bijvoorbeeld ook kozijnen. We beschikken over milieuvriendelijke stoomreinigers en zijn gespecialiseerd in graffiti-verwijdering en hydrofoberen: het bewerken van stenen gevels met een waterafstotend middel.”

RGS+
“Sowieso blijven we ons ontwikkelen”, vertelt Jansen. “Zo zijn we bijvoorbeeld de initiatiefnemer van het applicatie RGS+, waarmee alle partijen direct inzicht hebben in de verschillende processtappen. Resultaat Gericht Samenwerken, noemen we dat. De software kan in principe door iedereen gebruikt worden en ook worden ingezet in de bouwbranche of door hoveniers.”

“We gaan voor een langdurige, duurzame relatie met onze klanten. Daarbij leggen we een meerjarig onderhoudsadvies neer, dat we flexibel kunnen inkleden. Wil de klant ons alleen inzetten voor schilderwerk of wensen ze meer? We adviseren ook over de staat van het vastgoed: hoe ziet het eruit en hoe houd ik het goed? Door dat advies over meerdere jaren te spreiden, kunnen we de kosten voor de klant én inzichtelijk maken én beheersbaar houden. Overigens kunnen we bijvoorbeeld ook energieadvies geven over een pand.”

Twentse mentaliteit
“Onze Twentse mentaliteit is ons pluspunt: we leveren kwaliteit, willen dat onze klanten tevreden zijn en afspraak is bij ons écht afspraak. Daarnaast zorgen we voor een veilige werkomgeving en een nette werkplek. We werken ook voor bedrijven waar kwaliteit en veiligheid belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan VDL. Ook in steriele ruimtes kennen we onze weg.”

“En we kunnen onze opdrachtgevers ook adviseren als het om restyling van een pand gaat. Wat dat betreft is ons eigen pand een mooi voorbeeld. Dat was vorig jaar nog helemaal wit, maar we hebben de  damwandbeplating voorzien van een opvallende donkerblauwe kleur. Zo heb je met relatief minder moeite én een redelijk beheersbare investering toch een mooi resultaat.”

Mulder Vastgoedonderhoud is VCA-gecertificeerd en voert het ISO 9001-certificaat. Graydon beoordeelde de financiële situatie met de A-score. Het bedrijf werkt met 50 medewerkers.

 

www.muldervgo.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: