Kennisplatform voor Oost Nederland

Museum Villa Mondriaan levert unieke bijdrage aan KunstOer!

Geplaatst op 27 mei 2019
Museum Villa Mondriaan levert unieke bijdrage aan KunstOer!

Tijdens het driedaagse evenement KunstOer wordt Winterswijk op z’n kop gezet door verschillende initiatieven waarbij erfgoed, kunst en de natuur samenkomen. Museum Villa Mondriaan levert met veel enthousiasme een unieke bijdrage aan dit bijzondere project, door de bezoeker uit te dagen zijn of haar fantasie los te laten op de hedendaagse kunst uit het museum. Ga aan de slag en creëer in het Villa Atelier een verlengstuk van wat je hebt gezien. Museum Villa Mondriaan combineert hiermee de drie D’s: denken, dromen en doen.

Kijken, luisteren en doen: drie kernwoorden die KunstOer goed samenvatten. Museum Villa Mondriaan combineert het kijken en doen in een speciaal georganiseerde workshop op 9 en 10 juni. Het werk van portretkunstenaar Iris van Dongen staat centraal. Zij creëert mysterieuze werelden waarin dromerige vrouwen worden gepresenteerd tussen fantasievolle natuurbeelden. Al de vrouwen hebben wat eigenaardigs en ongrijpbaars, zonder een punt van herkenning uit het oog te verliezen. Het is de omgeving die je als kijker vraagt om je verbeelding te gebruiken en dat is precies wat Museum Villa Mondriaan met deze workshop beoogt.

Het zijn de bloemen en planten ontstaan uit Van Dongens verbeelding die het startpunt vormen voor de workshop. De meest interessante bloemen zijn altijd verzonnen en Museum Villa Mondriaan daagt je uit om jouw versie vast te leggen op een bloempot. Organisch of geometrisch gebouwd, gebaseerd op primaire of secundaire kleuren, herkenbaar of onherkenbaar als bloem of plant zijnde: jij kiest!

Tijdens KunstOer zijn er 11 bijzondere erfgoedlocaties te bezoeken waar kunstenaars hun werk tentoonstellen. Entreebewijzen zijn te koop bij de Boekhandel Kramer en Holders Trends & Gift en kosten 3,-. Voor 7,- kan je meedoen aan de workshop in Museum Villa Mondriaan. Dat is inclusief het entreebewijs voor het museum. De workshop is toegankelijk voor zowel jong als oud. Museum Villa Mondriaan is ter gelegenheid van Tweede Pinksterdag en KunstOer speciaal geopend van 11 – 17 uur. Tijdens de openingstijden is het op ieder moment mogelijk om te starten met de workshop.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: