Kennisplatform voor Oost Nederland

Museum Villa Mondriaan op festival Mañana Mañana

Geplaatst op 30 mei 2018

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni is museum Villa Mondriaan te vinden op festival Mañana Mañana, dat plaatsvindt op het terrein rondom Kasteel Vorden. Het hele weekend kunnen bezoekers in de Mondriana Mondriana-area terecht voor allerlei creatieve workshops.

Mañana Mañana, het kleine broertje van de Zwarte Cross, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gezellige festivals van Nederland. Het festival zorgt niet alleen voor muzikale acts als The Brahms, Birth of Joy en The Heinoos, maar biedt een volledig weekendprogramma voor jong en oud. Hierbij zijn creatieve workshops, colleges, theatervoorstellingen en allerlei andere verrassende activiteiten niet meer weg te denken uit de line-up. Mañana Mañana zet de Achterhoek met zijn mooie landschap en alles wat het te bieden heeft nog meer op de kaart. 

Zo staat museum Villa Mondriaan dit jaar ook op Mañana Mañana, om het verhaal van Piet Mondriaan en zijn leven in de Achterhoek te vertellen aan de bezoekers. Het hele weekend kunnen zij voor diverse activiteiten terecht in de speciale Mondriana Mondriana-area. Hier worden bijvoorbeeld elke dag colleges gegeven over het Achterhoekse leven van Piet Mondriaan door museumdirecteur Judith Kadee. Daarnaast kan iedereen langskomen om een deel van de Victory Boogie Woogie, het laatste en meest bekende schilderij van Mondriaan, te schilderen. Verder zijn er diverse workshops waarbij bezoekers hun eigen linnen Mondriaan-tas kunnen beschilderen en onder begeleiding van kunstenaar Vic Hulshof leren bezoekers Kasteel Vorden op zijn Mondriaans te schilderen. De Mondriana Mondriana-area is elke dag tussen 11:00 uur en 18:00 uur geopend voor jong en oud. 

De Mondriana Mondriana-area wordt mede mogelijk gemaakt door HEMA Winterswijk. 

Kijk voor de volledige programmering op www.mananamanana.eu

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: