De Museumfabriek mag weer bruisen deze zomer!

13 mei 2020 Toerisme

Wat een geweldig nieuws woensdagavond tijdens de persconferentie: de Nederlandse musea mogen per 1 juni weer open voor publiek. Dit betekent dat het publiek van De Museumfabriek eindelijk de nieuwste Wunderkammer ‘De IJzeren Eeuw’ kan ontdekken, die tijdens de sluiting is gerealiseerd. In deze Wunderkammer ontdekt het publiek hoe de textielindustrie ontstond, hoe deze zich ontwikkelde en hoe het uiteindelijk leidde tot de hightech regio die Twente nu is. ‘De IJzeren Eeuw’ maakt deel uit van een serie van negen Wunderkammers.

De Vliegfabriek
De heropening op 1 juni maakt het definitief mogelijk om, net als voorgaande jaren, in de zomervakantie een groot activiteitenprogramma voor families te programmeren. Deze zomer wordt De Museumfabriek tijdelijk omgedoopt tot De Vliegfabriek! Het wordt een programma met tal van doe-activiteiten voor families. Er is een doe-boek bij de tentoonstelling ‘De droom van het vliegen’, er zijn workshops in de Makerspace en er zijn demonstraties. Families worden ondergedompeld in de wereld van vliegmachines. Het publiek ziet hoe de eeuwenoude menselijke droom om te kunnen vliegen uiteindelijk werkelijkheid wordt – en hoe men zich daarvoor liet inspireren door de natuur.

Online reserveren
Vanaf 1 juni kunnen liefhebbers en families dus weer volop genieten van de rijke en unieke collecties van De Museumfabriek. Ook kunnen professionals – jong en oud, beginner en gevorderd – weer aan de slag in de Makerspace.

Een bezoek aan De Museumfabriek is vanaf 1 juni veilig en verantwoord – het museum zal voldoen aan het protocol van de Museumvereniging. Vanaf woensdag 19 mei zijn de belangrijkste maatregelen te raadplegen via de website. Ook is het vanaf dat moment mogelijk om online te reserveren. Iedereen kan dan online tickets kopen voor de gewenste dag en tijdstip.