Kennisplatform voor Oost Nederland

MyBusiness Software: Een uniek pakket legostenen

Geplaatst op 26 juli 2021
MyBusiness Software: Een uniek pakket legostenen

Software die klant- en werkprocessen en de bedrijfsvoering maximaal ondersteunt. Geïntegreerd, eenvoudig in gebruik tegen vaste maandelijkse kosten. Eén pakket voor elke branche. Het lijkt misschien onmogelijk, maar MyBusiness Software ontwikkelt vanuit de praktijk ERP-software, sales, boekhouding, logistiek, service, automatisering en webapps in één geheel. Hiermee draagt het Achterhoekse familiebedrijf bij aan efficiënte processen en biedt het inzichtelijkheid in elke situatie.

Vijftien jaar geleden besloot Marcel Oldenkotte op zijn vijftigste zijn kennis en ervaring in de metaalbranche, elektrotechniek en als softwareontwikkelaar en productmanager in te zetten voor een eigen bedrijf en eigen product. Met als uitgangspunt dat ICT een middel is en geen doel. De functionele vraag of het probleem van de klant staat centraal bij MyBusiness Software. De specialisten vertalen die naar technische, praktische oplossingen.

Zoons Maarten en Cristian zijn inmiddels mede-eigenaar waarmee een unieke samenwerking is ontstaan. “We zijn allemaal softwareontwikkelaars, maar hebben onze eigen expertise en vullen elkaar aan”, vertelt eigenaar Marcel. “Maarten is tevens bedrijfskundig adviseur en Cristian is designer en beveiligingsspecialist. We hebben kennis van diverse branches, praktijkprocessen en de techniek en spreken de taal van de ondernemer. Hiermee ontwikkelen we oplossingen waarmee we klanten helpen groeien en realtime inzicht bieden. Vanwege onze klantspecifieke werkwijze hebben onze medewerkers veel autonomie en verantwoordelijkheid. We groeien dan ook hard en zijn op zoek naar uitbreiding.”

Eén geïntegreerd systeem
Softwarepakketten die niet geheel aansluiten bij de praktijk, niet flexibel of moeilijk in gebruik zijn of naast elkaar lopen. Het zijn veelvoorkomende problemen bij opdrachtgevers waardoor onnodige kosten, geen inzicht, fouten, dubbel werk en slechte interne communicatie ontstaat. Voor ieder probleem in welke geleding in een organisatie dan ook zoekt MyBusiness Software een oplossing op maat. Standaardsoftware, die voelt als maatwerk. “Het basispakket is uit te breiden met diverse modules en functionaliteiten en we kunnen bestaande software configureren”, vertelt Maarten.

“Alles is gekoppeld in één geïntegreerd systeem voor zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven. Of het nu gaat om de facturatie, kassasystemen, voorraad- en urenregistratie, planning en aansturing van personeel, toegangscontrole, bedrijfsadministratie of logistiek. Inmiddels vertrouwen diverse regionale en landelijke bedrijven op ons. Onze klantenkring is dan ook breed. Van groothandels, retailers, de horeca, productiebedrijven tot de stomerij- en wasserijbranche waar we een gevestigde naam zijn. Multidisciplinaire bedrijven met complexe processen zoals een vakantiepark kunnen we zowel aan de klantzijde als bedrijfsmatig goed van dienst zijn met één systeem. Via MyApp en maatwerkapps is het bovendien mogelijk zowel een klantportal als een connectie met backend te maken. Medewerkers in de recreatiebranche of hospitality bijvoorbeeld kunnen hiermee altijd en overal bij informatie. Daarnaast kunnen gasten bijvoorbeeld chatten met het personeel, fietsen huren en eten bestellen.”

Snel en pragmatisch
Opdrachtgevers hebben bij MyBusiness Software één aanspreekpunt voor alles. Rechtstreeks contact, geen verkopers, eigen webapplicaties en service. “Vertrouwen en doen kenmerken onze aanpak en samen met onze kennis en expertise is dit essentieel voor ons succes”, zegt Marcel. “We laten zien dat het anders kan. We analyseren processen en klantwensen, maken geen grote uitgebreide plannen, maar richten ons op resultaat voor de klant. Snel en pragmatisch kunnen wij iets creëren dat de klant op korte termijn kan gebruiken. Zie het als verschillende legostenen, waarmee we aan het puzzelen en bouwen gaan om een uniek pakket samen te stellen. Waarbij onze enige doelen zijn dat klanten realtime kunnen bijsturen, nu en in de nabije toekomst niet vastlopen en kunnen ondernemen!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: