Nationaal onderzoek heftruckchauffeurs

4 juli 2019 Logistiek

Nederlands grootste opleider binnen intern transport, BLOM opleidingen, heeft wederom een nationaal onderzoek gehouden onder heftruckchauffeurs. Bijna 500 chauffeurs namen deel aan het onderzoek. De resultaten zijn gepubliceerd in een gratis aan te vragen magazine.

Roy Groothuis, directeur BLOM opleidingen

“Op jaarbasis gebeuren er nog altijd te veel ongevallen. Er vinden naar schatting 150 ernstige ongevallen per jaar met heftrucks plaats. Wij willen met het opleiden van cursisten zorgen voor meer bewustwording en de juiste competenties van heftruckchauffeurs. Het onderzoek zorgt ervoor dat de heftruckchauffeurs opnieuw gehoord worden. De resultaten hebben ze weergegeven in vorm van een glossy en makkelijk leesbaar magazine.”

De meeste chauffeurs die deelnamen aan het onderzoek wonen in Gelderland, gevolgd door Noord-Brabant en Overijssel. 88% is man en 12% is vrouw. Dit is een verschuiving ten opzichte van drie jaar geleden. Toen was de verhouding nog 95% man en 5% vrouw. In het onderzoek vind je deze en andere opvallende resultaten. Het onderzoek is gratis aan te vragen op de website van BLOM opleidingen.