Kennisplatform voor Oost Nederland

Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen voor de KlaassenGroep

Geplaatst op 6 december 2016
Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen voor de KlaassenGroep

Op het VBW Congres van 21 november jl. is de prijs uitgereikt, waarbij KlaassenGroep de winnaar is geworden van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen 2016, in de categorie Bouwen. Uit handen van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, ontvingen Leo te Bogt en Dirk-Jan Klaassen de prijs.

KlaassenGroep won de prijs voor het CasaVita Nota Nul Huis. De jury heeft het CasaVita NotaNul Huis als beste gekozen vanwege de energienota van nul, en de grote mate van flexibiliteit voor bewoners voor wat betreft ontwerp, grootte en indeling. Het CasaVita NotaNul Huis heeft een energieleverende installatie, is uitstekend geïsoleerd en heeft drielaags beglazing. De bewoner maakt geen kosten voor energie, maar het huis levert zelfs energie op. Het idee van energieneutraal is door ontwikkeld naar energieleverend zonder complexe installaties, comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Het Voorlichtingsburo Wonen heeft de Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen in het leven geroepen om bedrijven in de bouw- en afbouwbranche extra te stimuleren om zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid.

De KlaassenGroep ziet in de prijs de waardering voor haar jarenlange inzet om conceptuele duurzame woningen te ontwikkelen. Het Casa Vita concept is daar uit voort gekomen en heeft inmiddels bewezen ook in de praktijk te werken en te voldoen aan de verwachtingen. Met dit concept zijn inmiddels meerdere projecten uitgevoerd.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: