Kennisplatform voor Oost Nederland

Nederlandse Bouwprijs 2021 geopend

Geplaatst op 31 mei 2021
De Nederlandse Bouwprijs 2021 geopend

Wie winnen de meest prestigieuze prijzen in de bouwwereld? Tot 1 juli kunnen bedrijven hun bouwprojecten, materialen en systemen inzenden voor De Nederlandse Bouwprijs 2021. Daarnaast kunnen bedrijven jonge, talentvolle professionals voordragen voor de aanmoedigingsprijs voor young professionals. De nominaties worden eind augustus bekend gemaakt, de prijzen worden in oktober, tijdens BouwBeurs 2021, uitgereikt.

Traditiegetrouw wordt de Nederlandse Bouwprijs uitgereikt tijdens de BouwBeurs, die dit jaar van 18 tot en met 22 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs. Er zijn drie categorieën: gebouwen, civiele kunstwerken en bouwmaterialen en -systemen. Daarnaast kunnen bedrijven jonge talenten uit de bouwbranche voordragen voor de categorie Talent met Toekomst.

De inzendingen

De jury kijkt uit naar inzendingen die innovatief, verrassend en grensverleggend zijn, bijvoorbeeld op het gebied van financiering, materiaalgebruik, opdrachtgeverschap of procesbeheersing. Daarnaast worden de inzendingen langs de meetlat van de drie P’s People, Planet en Profit gelegd. “Het gaat niet om het bouwwerk of bouwproduct op zichzelf, maar om wat het bijdraagt aan maatschappelijke en duurzame doelstellingen”, aldus de Jaarbeurs.

De jury staat onder leiding van prof. dr. Louise Vet van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en emeritus-hoogleraar Evolutionaire Ecologie (WUR). De Nederlandse Bouwprijs wordt sinds 1991 om de twee jaar uitgereikt.  

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: