Kennisplatform voor Oost Nederland

Nederlandse start-up Jilain brengt exclusieve design-laadpaal

Geplaatst op 17 mei 2023
Nederlandse start-up Jilain brengt exclusieve design-laadpaal

Jilain, een opkomende Nederlandse start-up, betreedt de markt met een verbluffend aanbod: de meest exclusieve design-laadpaal ter wereld. In plaats van te kiezen voor een standaard laadpaal, biedt Jilain een uniek kunstwerk aan dat uw elektrische auto niet alleen oplaadt, maar ook een esthetische toevoeging vormt aan uw woning of bedrijf. Met prijzen variërend van 68.500 tot 105.000 euro richt Jilain zich op het luxueuze segment, waar durf en stijl samenkomen. Bent je klaar om je oplaadervaring naar een hoger niveau te tillen?

Stel, je hebt een fraaie elektrische auto aangeschaft en bent blij met je duurzame paradepaardje. Dan zou het toch hartstikke zonde zijn om bij je woning of bedrijf een dertien-in-een-dozijn laadpaal te plaatsen? Jilain biedt iedereen in het luxueuze segment vanaf heden de mogelijkheid om een laadpaal te kopen die niet alleen een lust voor het oog is, maar die echt in alle opzichten uniek is: qua vormgeving, esthetische waarde, duurzaam materiaalgebruik, gebruiksgemak én prijs.

“Wij ontwerpen en verkopen de meest luxueuze laadpaal ter wereld”, zegt Joey Oraile, de eigenaar van de vanuit Enter opererende start-up Jilain. De prijzen van de unieke en met de hand vervaardigde laadpalen variëren van 68.500 tot 105.000 euro. Ze zijn gemaakt van hoogkwalitatieve materialen als RvS 316L en natuursteen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De klant kan kiezen uit een geborstelde, gematteerde of gepolijste bewerking.

Internationale ambities

Na jaren van intensieve voorbereiding is Oraile nu klaar om de ‘markt voor laadoplossingen op de kop te zetten’. In eerste instantie in Nederland, maar de ondernemer heeft zeker ook internationale ambities. Dat hij met Jilain volledig inzet op het luxueuze segment, mag duidelijk zijn. Vanaf 2016 zag Joey Oraile een verschuiving ontstaan van conventionele verbrandingsmotoren naar emissievrije voertuigen.

Hij constateerde dat bij deze ontwikkeling de oplaadstations een ondergeschoven kindje waren en besloot hier op in te springen. Onder het motto: ‘If you don’t like it, change it’, begon de oud-student Technische Bedrijfskunde in 2018 met Jilain. De naam Jilain is afgeleid van Jalan Lain, wat in het Nederlands ‘een andere weg betekent’. De opa van Joey vertelde hem vaak dat op het eiland Pulau Babar (Molukken) Jalan Lain de weg is die naar de enige plek leidt waar zoet water omhoog komt. “Als de mensen daar de aarde zouden vervuilen, zouden ze geen schoon drinkwater meer hebben. Dit illustreert de noodzaak om zuinig te zijn met de aarde en daar draagt ook de elektrificatie van verbrandingsmotoren aan bij. Met onze design-laadpalen slaan wij ook een andere weg in dan dat andere leveranciers doen.”

Raamtrekker van 18 karaat goud

Naast de Jilian Eve laadpalen biedt de start-up ook bijzondere accessoires voor (elektrische) voertuigen aan. Wat te denken van de Jilain Visionaire, een raamtrekker van 18 karaat goud. Dit product is niet alleen een handig hulpmiddel, maar trekt ook de aandacht als kunstwerk. De holle variant is vanaf ruim 230.00 euro te koop en de massieve variant vanaf ruim 673.000 euro. Klanten hebben de mogelijkheid hun Visionaire met een tekst te personaliseren. Voorlopig zijn de luxueuze artikelen van Jilain alleen in Nederland beschikbaar en vanaf woensdag 17 mei ’23 te bestellen op www.jilain.com. De levertijd voor een Jilain Eve laadpaal is ongeveer zes maanden en voor de Jilain raamtrekker vier maanden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: