Kennisplatform voor Oost Nederland

Negen nieuwe IVN Gastheren en Gastvrouwen in Enschede

Geplaatst op 29 maart 2024
Negen nieuwe IVN Gastheren en Gastvrouwen in Enschede

Vandaag zijn in Enschede negen gepassioneerde horeca- en recreatieondernemers benoemd tot ‘Gastheer/Gastvrouw van de Stad’. Na succesvolle afronding van de gelijknamige cursus, georganiseerd door IVN Natuureducatie, zijn deze ondernemers klaar om bezoekers een unieke ervaring te bieden en hen te laten kennismaken met al het moois dat Enschede en haar omgeving te bieden hebben.

Enschede is een ondernemende, creatieve en bruisende stad met een schat aan culturele bezienswaardigheden en groene oases van stadsnatuur. De stad trekt niet alleen lokale bezoekers maar ook talloze toeristen en dagjesmensen. Horeca- en recreatieondernemers hebben een belangrijke rol in het wijzen van hun gasten op de mooiste plekjes van de stad. De cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van de Stad’ van IVN Natuureducatie helpt ondernemers daarbij.

Gastheer/Gastvrouw van de Stad Enschede

Begin februari ging de cursus in de gemeente Enschede van start. Tijdens presentaties, excursies en een workshop verdiepten de deelnemende ondernemers zich in de ontstaansgeschiedenis en cultuur van Enschede, leerden ze over de unieke flora en fauna, en kregen ze waardevolle tips om aan de slag te gaan met vergroenen van de eigen onderneming.

Zo doken ze in het textielverleden van Enschede en ontdekten men welke sporen daar nog zichtbaar van zijn in het landschap. Stadsecoloog Bart ter Beek nam de cursisten mee op een boeiende excursie langs de interessante flora en fauna van de stad. Ook werden de nieuwste toeristische en recreatieve ontwikkelingen besproken. De deelnemers kijken terug op een geslaagde cursus. ‘Ik ben toch wel anders gaan kijken naar een aantal dingen. Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede. Ik hoor mezelf er nu al over vertellen aan anderen. Ik ben blij dat ik mee heb gedaan’, aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.

Onderscheidend ondernemen

De kersverse IVN Gastheren en Gastvrouwen zijn nu beschikbaar voor inwoners en bezoekers die meer willen weten over het landschap in en rondom Enschede. Onder hen bevinden zich bekende namen zoals Stoet, Speciaalbiercafé De Vluchte, en andere locaties die garant staan voor een bijzondere Enschede-ervaring.

Met het afronden van de cursus, voegen de ondernemers uit Enschede zich bij een netwerk van 2500 andere recreatieondernemers in Nederland die de titel IVN Gastheer of Gastvrouw dragen. Samen vertellen zij het verhaal van het landschap en bieden ze recreanten de ultieme natuur- en landschapsbeleving. Waar de cursus voorheen voornamelijk werd aangeboden aan ondernemers in landelijke gebieden, krijgt met dit nieuwe programma ‘Gastheer van de Stad’ ook een podium in stedelijke omgevingen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: