Kennisplatform voor Oost Nederland

Next Level Recruitment: BTN Academy wordt schakel tussen bedrijfsleven en toptalenten

Geplaatst op 10 oktober 2016
BTN Academy

Het werven van talentvolle studenten wordt steeds moeilijker voor bedrijven. Die constatering bracht recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) tot de lancering van de BTN Academy – dé verbindende schakel tussen het Nederlandse bedrijfsleven en hoogopgeleide toptalenten.

De BTN Academy, die vandaag wordt gepresenteerd op het Recruitment Innovation Event in Amsterdam, biedt voor deze problematiek een full service-oplossing: de academie werft en selecteert de beste trainees en combineert dit met een professioneel opleidingsprogramma op maat.

“Hiermee slaan we twee vliegen in één klap,” zegt Tom Taminiau, directeur van de BTN Academy. “Enerzijds zijn er nauwelijks partijen die het bedrijfsleven goed kunnen helpen aan jong, hoogopgeleid talent. Anderzijds is een traineeship de meest begeerde startersfunctie.”

Unieke positie
BTN heeft jarenlange ervaring in het faciliteren van multinationals bij de instroom van jong, hoogopgeleid talent. Door het aanbieden van traineeships zijn deze bedrijven succesvol in het aantrekken en behouden van talent. Taminiau: “We zien dat groot MKB deze behoefte ook heeft, maar dat kennis, ervaring en capaciteit ontbreekt. Met de Academy van BTN komt toptalent ook voor hen in zicht.”

Maandelijks maken meer dan honderdduizend talenten gebruik van de kanalen van BTN: websites, talentpools, social media, events en campusrecruiters. “We hebben de beste talentdatabase van Nederland en zijn in staat een 100 procent garantie te geven op de wervingsdoelstellingen,” aldus Taminiau. “Daarmee bevinden wij ons in de unieke positie om dit programma tot een succes te maken.”

Professional van de toekomst
Met het programma wordt een trainee klaargestoomd tot professional van de toekomst: een zelfbewuste, communicatieve vakspecialist met managementskills. De trainee wordt getraind op inhoud, persoonlijke ontwikkeling en leert werken volgens de nieuwste methodieken. Het resultaat staat centraal. Het ontwerp én de interventies van het programma zijn daarop afgesteld. Voor de Academy werkt BTN samen met de beste opleidingsbureaus van Nederland.

Het recruitmentproces wordt door BTN verzorgd uit naam van de opdrachtgever. Taminiau: “Daarmee bouwen bedrijven meteen aan een krachtig employer brand en wordt de basis gelegd voor de aanwas en het behoud van talenten voor de komende jaren.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: