Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuw bedrijfspand Kisjes Transport & Verhuur B.V. feestelijk geopend

Geplaatst op 7 juli 2018

Op vrijdagavond 6 juli, te midden van een groot aantal genodigden, heeft de heer John Berends, burgemeester van Apeldoorn, het nieuwe bedrijfspand van Kisjes Transport & Verhuur B.V. aan Kanaal Zuid 114 officieel geopend. Dat doet hij met een 41-tons hybride HIAB-kraan, een primeur voor Apeldoorn e.o. Met dit nieuwe pand heeft Kisjes, sinds 1904 gevestigd aan Kanaal Noord, volop de ruimte om haar groei in transport, containerverhuur en opslag onverminderd voort te zetten. 

Met de verhuizing naar Kanaal Zuid 114 blijft Kisjes Transport & Verhuur B.V. aan het Apeldoorns Kanaal verbonden. Een gepast vervolg op de familiehistorie die in 1880 begint als overgrootvader, brugwachter en havenmeester Jan Kisjes met zijn gezin in het dan pas gebouwde witte woonhuis aan Kanaal Noord gaat wonen. Nadat zijn zoon Roelof in 1904 hier zijn expeditiebedrijf vestigt, blijft dit huis, samen met de schuur en garage erachter, tot in 2018 onderdak bieden aan opeenvolgende generaties Kisjes en hun transportbedrijf. Na de oorlog volgt zoon Jan zijn vader Roelof op en in 1990 neemt oudste zoon Roelof Kisjes het roer over.

De verhuizing
Waar in het begin het werk met paarden en wagens wordt gedaan, volgen na de oorlog de eerste vrachtwagens. De ‘paarden van Kisjes’ zullen echter tot eind zeventiger jaren een vertrouwd gezicht in Apeldoorn blijven. Als in 1990 met de verhuur van containers wordt begonnen, doemen echter de eerste huisvestingsproblemen op. Het voormalige Remeha-pand aan de Vlijtseweg is een oplossing, maar als ook daaraan een einde komt, begint de zoektocht naar een nieuw onderkomen waar alle vrachtwagens, ±800 containers en goederen veilig kunnen worden gestald en opgeslagen. Dat wordt Kanaal Zuid 114: groot, overzichtelijk, goed beveiligd en in de nabijheid van het snelwegennet.                

 Primeur: 41-tons hybride kraan
Kisjes Transport & Verhuur B.V. loopt in haar branche voorop bij het invoeren en monitoren van duurzame ontwikkelingen. Zo bestaat het wagenpark uit Euro5- en Euro6-motoren en worden chauffeurs getraind in veilig en zuinig rijden. Als primeur presenteert Kisjes nu als eerste in de regio een hybride PTO-aandrijving welke de 41-tons HIAB-kraan op één van haar nieuwe DAF-trucks aandrijft. Met opgeladen accu’s wordt deze kraan vier uur lang volledig elektrisch aangedreven. Dit betekent CO2 neutraal en geruisarm laden en lossen. 

Trends in transport
Directeur/eigenaar Roelof Kisjes ziet meer trends, zoals het brengen van containers met gereedschap en materiaal erin naar locaties; de ‘alles bij je’-formule. “Naast efficiënt, zal dat leiden tot hogere hijscapaciteiten en laadvermogens. Daarom blijven wij investeren in techniek en milieu, in kranen en in vrachtwagens. Ik zie technische innovatie als de beste garantie voor een gezonde toekomst!”

Boek
Over historie, heden en toekomst van Kisjes Transport & Verhuur B.V. heeft de familie Kisjes een boek uitgebracht, getiteld: ‘Kisjes – Kroniek van een Apeldoornse transportfamilie’.  Voor meer informatie kijkt u op www.kisjes.net  

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: