Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuw distributiecentrum van 37.000m² voor Wasco

Geplaatst op 2 maart 2022
Nieuw distributiecentrum van 37.000m² voor Wasco

Wasco groeit verder met een nieuw distributiecentrum van 37.000m² in Deventer. De verwachte groei van de omzet, het assortiment en de klant-specifieke activiteiten zijn hiervoor de directe aanleiding. “We groeien mee met de markt en de wensen van onze klanten, nu en in de toekomst. Op het moment is er een gebrek aan ruimte en dit lossen we op door een nieuw distributiecentrum te huren dat 2x zo groot is als wat we nu hebben hier in Twello”, aldus Herold van den Belt, algemeen directeur van Wasco. “Nederland verduurzaamt en tegelijkertijd zien we een tekort aan vakmensen ontstaan. Met onze slimme logistieke diensten willen wij onze klanten ondersteunen bij deze uitdagingen. Het nieuwe distributiecentrum maakt dit mogelijk.”

Het distributiecentrum, wat naar verwachting medio 2023 opgeleverd zal worden, gaat bijdragen aan een verdere optimalisatie van de logistieke- en bedrijfsprocessen. Daarnaast kan Wasco het assortiment nog verder uitbreiden door de vele extra vierkante meters die erbij komen. Het distributiecentrum zal duurzaam gebouwd worden volgens de BREEAM Very Good norm. Het nieuwe 37.000m² grote distributiecentrum zal op het industrieterrein “Kloosterlanden” in Deventer gerealiseerd gaan worden door Ten Brinke Bouw uit Varsseveld. 

Nieuw distributiecentrum

Wasco is de afgelopen jaren snel gegroeid. “In 2016 zaten we nog volledig in Twello. Zes jaar geleden zijn we deels verhuisd naar een groot nieuw distributiecentrum in Apeldoorn en deze hebben we alweer moeten uitbreiden”, vertelt Roy Grob, directeur IT en Logistiek bij Wasco. En ook nu loopt het bedrijf weer regelmatig tegen de limiet van de opslag en expeditie capaciteit aan. Door de stijgende vraag, mede in verband met de verdergaande verduurzaming in Nederland, moet het assortiment en de opslagcapaciteit wel toereikend blijven en dus is de volgende logische stap in de ontwikkeling van Wasco een nieuw, groter en moderner distributiecentrum. 

Het nieuwe distributiecentrum gaat de huidige locatie in Twello volledig vervangen. Een deel van het assortiment uit Apeldoorn verhuist ook naar de nieuwe locatie. “We zijn extra blij met Deventer als nieuwe plek voor Wasco. We hebben altijd een goede aansluiting gehad met de arbeidsmarkt in de stad en omstreken. Een groot deel van de collega’s die in Twello werkt komt namelijk al uit Deventer en gezien de groei van Wasco denken we ook in de toekomst een verdere bijdrage te kunnen leveren aan de werkgelegenheid in de regio.” 

De markt vraagt vaak om maatwerk logistiek. Gecombineerde leveringen van zowel grootgoed als kleingoed op het gebied van sanitair, verwarming, airco, ventilatie en installatiematerialen is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Door de nieuwe logistieke setup, die mogelijk wordt gemaakt door de uitbreiding, kan deze gerealiseerd worden. 

Uitbreiding faciliteert verwachte groei

Roy: “We staan nu al voor een logistieke uitdaging door de groei van de huidige markt. Om voor te sorteren op de verwachte groei is het belangrijk dat we aan de slag gaan met de uitbreiding van Wasco. Dat doen we om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.” Deze flexibiliteit maakt Wasco niet alleen onderscheidend maar ook uniek. Klanten van Wasco zijn zelfstandige professionals, installatiebedrijven en grote technische servicebedrijven. Miljoenen producten en logistieke diensten worden jaarlijks door Wasco geleverd via haar 35 vestigingen. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: