Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuw glasvezelnet voor bedrijven in Münster

Geplaatst op 14 augustus 2018

Netwerkexploitant NDIX, netwerkontwikkelaar German Fiber Solutions (GFS) en investeringsmaatschappij Primevest Capital Partners realiseren gezamenlijk glasvezelverbindingen van één Gbit/s voor bedrijven in Münster. Het project GibabitCity Münster gaat in augustus 2018 van start – in een eerste stap op industriegebied Loddenheide. De aansluiting van alle andere industriegebieden van Münster is gepland voor uiterlijk 2021. Tot de organisaties die dit project ondersteunen behoren de stad Münster, de Wirtschaftsförderung Münster, de IHK Nord Westfalen, de Handwerkskammer Münster en münsterLAND.digital e.V.

De bondsregering is van plan om voor 2025 de aanleg van een gigabit infrastructuur te realiseren. Maar in Münster hoeven bedrijven niet zo lang te wachten op een snelle internetverbinding: bedrijven op industriegebied Loddenheide kunnen nu al gebruik maken van een 1 Gbit/s glasvezelverbinding. Uiterlijk in 2021 zal dit ook voor alle andere industriegebieden in Münster het geval zijn. Münster zal als GigabitCity een van de eerste Duitse steden zijn die overal in de stad een breedbandverbinding voor bedrijven aanbiedt.

Vestigingsvoordeel voor Münster


Het glasvezelnetwerk wordt geëxploiteerd door NDIX, een Duits-Nederlandse onderneming waarvan één van de drie aandeelhouders de Stadtwerke Münster GmbH is. “We zijn blij dat we met de geplande uitbreiding in Münster onze succesvolle uitrol in Duitsland kunnen voortzetten”, zegt NDIX-directeur Jeroen van de Lagemaat. “De gigabit society is op ieders lippen, en wij realiseren dat. En we gaan de ervaringen die we in Duitsland hebben opgedaan, onder andere in Gronau, Steinfurt en in het Technology Park in Münster, nu gebruiken om te werken met onze partners PrimeVest CP en het GCO om in alle industriegebieden gigabit-aansluitingen voordelig en voor elk bedrijf te realiseren. Met onze open acces technologie garanderen we dat de juiste service beschikbaar is voor elk bedrijf. Samen met onze partners creëren we de basisinfrastructuur, die vervolgens verder kan worden uitgebreid om het project van de GibabitCity Münster over de gehele breedte te realiseren.” NDIX stelt haar klanten een digitale marktplaats ter beschikking, waar deze kunnen kiezen uit IT-diensten van meer dan 90 aanbieders. Deze bieden niet alleen internet- en VoIP-telefonie aan, maar ook innovatieve diensten die pas mogelijk worden gemaakt door de grote bandbreedte. Elk bedrijf kan een op maat gesneden pakket samenstellen. Maar de bedrijven kunnen ook zelf met de high-speed aansluiting waarin door “Fiber to the Building” (FttB) een volledige bandbreedte voor up- en download van data ter beschikking staat, een waaier aan interessante mogelijkheden aanbieden.

Beter netwerk, sterkere beveiliging

Het NDIX-netwerk maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om bedrijfslocaties in heel Europa met elkaar te verbinden of bedrijfsprocessen te verplaatsen naar de cloud. “Een ander groot voordeel is de beveiliging van gegevens, omdat ons netwerk gesloten is en daarom een datalek of een aanval van buitenaf bijna onmogelijk is,” aldus Ulrich Funke, NDIX project- en accountmanager Duitsland.

Meer informatie over GigabitCity Münster op www.gigabitcitymuenster.de.

 

Over NDIX

NDIX is een open en onafhankelijk breedbandnetwerk voor bedrijven en instellingen uit alle sectoren, dat wordt geëxploiteerd door publieke aandeelhouders uit Duitsland en Nederland, waaronder Stadtwerke Münster. Elk bedrijf kan zich bij NDIX aansluiten om IT-services aan te bieden of te verwerven. NDIX richt zich op het aanbieden van dataverbindingen. Dit zijn veilige en kosteneffectieve verbindingen met Duitsland, Nederland en andere delen van Europa. De verbindingen worden 24/7 gemonitord via het NDIX Network Operation Center. Op dit moment profiteren al meer dan 1.750 klanten van de speciale voordelen van een open netwerk.

 Meer informatie op www.ndix.de

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: