Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe directeur voor Concordia: Roswyde Burgman

Geplaatst op 8 december 2021
Nieuwe directeur voor Concordia: Roswyde Burgman

Roswyde Burgman treedt per 1 maart 2022 aan als nieuwe directeur van Concordia Film | Theater | Beeldende kunst in Enschede. Zij treedt in de voetsporen van Willem Jaap Zwart die 8 jaren als meewerkend voorman leiding heeft gegeven aan het team van 35 medewerkers en ruim 125 vrijwilligers. Burgman (52) heeft ruime ervaring in de culturele sector en is nu directeur bij het HOFtheater in Raalte. 

De Raad van Toezicht van Concordia is blij Roswyde Burgman te kunnen voorstellen als nieuwe directeur / bestuurder en kijkt uit naar de samenwerking. De raad vertrouwt erop dat Roswyde in staat is de mooie ontwikkeling van Concordia verder vorm te gaan geven.

Culturele klimaat

Roswyde Burgman: “Het is natuurlijk niet makkelijk om iemand op te volgen die zeer geliefd is en zoveel heeft gedaan en betekend voor het culturele klimaat in de regio”, vertelt Burgman. “Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan en de innovatieve ingeslagen weg verder uit te werken”.  

De voorgenomen verhuizing van Concordia naar een andere plek in de stad vormt daarin straks een mijlpaal. Momenteel loopt een haalbaarheidsonderzoek waaruit de meest kansrijke plek voor Concordia zal rollen. 

De afgelopen 5,5 jaar was Burgman directeur van het HOFtheater in Raalte, dat is uitgegroeid tot een financieel stabiele, actieve cultuurorganisatie met een stevig draagvlak in de plaatselijke gemeenschap. Nu keert ze terug naar Enschede waar Burgman al 12 jaar bij Concordia verantwoordelijk was voor theater. “Ik kom terug in een compleet veranderde, multidisciplinaire organisatie die voortvarend aan de weg timmert. Ik heb veel zin om hieruit kunstenorganisatie te smeden met een duidelijke smoel” vertelt ze.

Concordia

Willem Jaap Zwart: “Roswyde en ik kennen elkaar goed. Toen ik bij Concordia kwam was zij verantwoordelijk voor theater. In de bezuiningsronde die toen speelde heeft zij zich hard gemaakt voor het behoud van de Bonbonnière. Met haar overstap naar het HOFtheater heeft zij bewezen een inspirerende en sterke directeur/bestuurder te zijn. De combinatie van haar bestuurlijke ervaring en inhoudelijke deskundigheid past uitstekend bij Concordia. Haar netwerk in Twente en Overijssel kan ze heel goed inzetten om Concordia naar het volgende plan te tillen.” aldus Willem Jaap.

Over zijn vertrek als directeur: “Ik heb altijd gezegd dat je zo’n baan maximaal tien jaar moet doen. Ik zit hier nu acht jaar en het is beter om te vertrekken als je het nog heel leuk vindt. Bovendien wil Zwart graag meer tijd hebben voor familie, vrienden en hobby’s.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: