Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe eigenaar GS Metaal in Vriezenveen

Geplaatst op 16 september 2016
GS Metaal in Vriezeveen

Jan Gerrits en Jos Spit hebben hun bedrijf GS Metaal in Vriezenveen per 1 september verkocht. De nieuwe eigenaar is ondernemer Jan van de Maat uit Emmen. Hij zal het bedrijf op dezelfde voet voortzetten.

GS Metaal is met ruim dertig werknemers een innovatieve toeleverancier op het gebied van plaatbewerking, licht constructiewerk en machinebouw. Het bedrijf is gespecialiseerd in lasersnijden, kanten en lassen. Daarnaast behoren machinebouw, ponsnibbelen, boren, draaien, slijpen, frezen en walsen tot het takenpakket. Door samenwerking met een groot netwerk aan partnerbedrijven, kunnen ook eventuele nabehandelingen zoals poedercoaten, anodiseren, beitsen en passiveren van roestvast staal, harden en verzinken voor de klanten worden verzorgd. Met dit alles is GS Metaal actief in diverse marktsegmenten zoals de voedingsindustrie, verpakkingsindustrie, solar industrie en algemene industrie.

Samen verkopen
Jan Gerrits en Jos Spit zijn het bedrijf samen begonnen, waarbij met name Jan Gerrits altijd de strategie had om het op een bepaald moment te verkopen. Nu, op 62-jarige leeftijd, was dat moment daar. Onder het motto ‘we zijn samen begonnen, dan verkopen we het ook samen’ wilde ook Spit zijn aandelen wel van de hand doen. Beiden blijven wel binnen GS Metaal actief, waarbij Jan Gerrits zijn taken geleidelijk aan zal afbouwen.

Plezierige vibe
Nieuwe eigenaar Jan van de Maat heeft in het verleden diverse andere bedrijven gehad in het zuiden en het noorden van het land. Die heeft hij echter verkocht aan ASML en het Zwitsers bedrijf Phoenix Mecano.  Van de Maat was daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging, liefst wat dichterbij huis. Zijn nieuwe bedrijf moest wel een maakbedrijf zijn, maar dat het een plaatbewerkingsbedrijf is geworden, is min of meer toevallig. Via zijn netwerk kwam Van de Maat in contact met de eigenaren van GS Metaal. “Het gevoel was gelijk goed”, vertelt hij. “Dit bedrijf heeft een plezierige vibe. Dat voel je direct als je binnenkomt. De sfeer is prettig, er heerst de juiste mentaliteit en GS Metaal beschikt over een modern machinepark. Ook de toekomstvisie van  Jan Gerrits en Jos Spit voor hun bedrijf beviel me.”

GS heeft altijd de visie gehad de modernste technologie voor haar klanten in te zetten. Daarom zijn Gerrits en Spit constant blijven investeren in nieuwe machines en technieken die de logistiek en de productie efficiënter maken. In de nieuwe bedrijfshal – die in 2013 in gebruik is genomen en waarmee het totale vloeroppervlak op 3.400 vierkante meter is gekomen – staan moderne lasrobots, kantmachines en ponsmachines. De trots van GS Metaal zijn twee hightech lasersnijmachines die 24 uur per dag, 7 dagen per week onderdelen maken. Over de visie zei Jos Spit en Jan Gerrits enkele jaren geleden, toen de nieuwe bedrijfshal in gebruik werd genomen:  “Onze klanten waarderen dat we meedenken en altijd voor hen op zoek zijn naar de optimale verhouding tussen kwaliteit en kosten. Ze waarderen ook dat we flexibel zijn en dat we voor een spoedopdracht gewoon op zaterdag doorwerken. Daarbij bieden we een compleet pakket aan: lassen, laseren, kanten – alles onder één dak. En we zijn no nonsense: onze Twentse nuchterheid heeft ons ver gebracht.”

Van de Maat wil daar op voortborduren. “Er zullen geen grote veranderingen plaatsvinden. Ik wil dat wat Jan Gerrits en Jos Spit hebben opgebouwd wel gaan uitbouwen. Daarbij kijken we zeker naar zaken als robotisering en lean productiemethoden. Maar ook dat hadden de vorige eigenaren al goed voor elkaar.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: