Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe huisstijl voor Twents familiebedrijf Kuil Nicos

Geplaatst op 22 december 2022
Nieuwe huisstijl voor Twents familiebedrijf Kuil Nicos

De technische groothandel Kuil Nicos levert al driekwart eeuw diverse producten en service-ondersteuning voor de (proces)industrie en installatietechniek. Het Enschedese familiebedrijf geniet een uitstekende reputatie qua kennis, productkwaliteit en dienstverlening. Onder leiding van de broers Niels en Karsten Lammers werd de groothandel ingrijpend gemoderniseerd zodat het bedrijf beter kan inspelen op wat er tegenwoordig gevraagd wordt in de markt.

De broers hebben bij Kuil Nicos een nieuwe huisstijl doorgevoerd. Het logo is gemoderniseerd en geënt op de industriële afnemers. Er is gekozen om de herkenbare kleuren te behouden, bestaande klanten kunnen Kuil Nicos nog steeds in één oogopslag herkennen. “De vernieuwde uitstraling past bij het bedrijf dat we zijn geworden en de ambities die we hebben voor de toekomst”, aldus de broers Karsten en Niels.

Kuil Nicos is gespecialiseerd in oplossingen voor gas- en persluchttechniek. Daarnaast leveren ze producten en diensten op het gebied van aandrijftechniek, hydrauliek, lastechniek en appendages. Opgericht in 1946 als Kuil Gascentrum startte het bedrijf van de familie Kuil met de levering van gassen en las- & snijapparatuur.

Begin jaren tachtig nam Kuil Gascentrum de technische groothandel Nico Schmidt over en toen was Kuil Nicos geboren. Het productassortiment en de dienstverlening werden flink uitgebreid. De vader van Niels en Karsten Lammers nam in 1997 het bedrijf over van de familie Kuil. De zaak groeide uit tot een complete technische groothandel met het huidige aanbod van productsegmenten. In 2019 namen de zoons Karsten en Niels het bedrijf over van hun vader.

Procesoptimalisatie

“We troffen een bedrijf aan met een groot assortiment en waar veel kennis aanwezig is, maar waar procesmatig nog wel een en ander verbeterd kon worden”, schetsen Niels en Karsten. “Door de drukke waan van de dag, kwam vernieuwing op een lager pitje te staan. Zo gebeurde er niets op het gebied van online verkoop en werd er gewerkt met een sterk verouderd ERP-systeem. Daarnaast moest het gedateerde bedrijfspand worden opgeknapt en gemoderniseerd. Daar zijn we mee begonnen om vervolgens het automatiseringsproces van de in- en verkoop van producten onder handen te nemen.”

Digitalisering

Na het verbeteren van de automatisering is er een webshop met individuele klantportals ingericht waarin de klanten van Kuil Nicos 24 uur per dag online producten kunnen bestellen. Er is veel aandacht besteed aan real-time voorraad- en leveringsinformatie en de koppeling met verkoopgegevens van de klant. “We willen onze klanten zo snel mogelijk bedienen vanuit onze ruime voorraad. Door onze snelle orderverwerking en levering kunnen we ons onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten”, zegt Karsten.

Uitbreiding dienstverlening

Naast de handelsactiviteiten voor de genoemde branches zet Kuil Nicos meer dan ooit in op aanvullende dienstverlening, zoals projectondersteuning voor de installatietechniek bij de aanleg van perslucht- en gassystemen. Volgens Karsten besteden installateurs dergelijke werkzaamheden vaak uit aan Kuil Nicos. “Industrieel gas is toch een andere materie dan de aanleg van een gasleiding in woningen. De meeste installateurs hebben hier weinig kennis van en personeel is schaars. Vandaar dat ze die taak graag bij ons neerleggen”, zegt Niels.

Deze serviceverlening heeft tot gevolg dat het klantportfolio zich zeker niet meer alleen tot de regio Oost-Nederland beperkt. “Voordat we het bedrijf overnamen, kwam 95% van de klanten uit Oost-Nederland, maar dat is nu nog 60%. Producten en diensten omtrent lastechniek zijn vaak regionaal georiënteerd, terwijl aandrijftechniek, pneumatiek, hydrauliek en gas- en persluchtprojecten vaak op landelijk en zelfs mondiaal niveau spelen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: