Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe leden Raad van Toezicht voor Enschedese musea

Geplaatst op 7 januari 2022
Nieuwe leden Raad van Toezicht voor Enschedese musea

De Raad van Toezicht van Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek heeft met ingang van 1 januari Désirée Majoor en Anneloes van Uhm als nieuwe leden verwelkomd. Ingrid Kleinsman en Eric Helder treden af nadat zij zich jarenlang met veel toewijding hebben ingezet voor de musea. Bob Vos, voorzitter van de selectiecommissie en tevens lid van de Raad van Toezicht is verheugd over de vele enthousiaste reacties die zij kregen op de vacature en is zeer tevreden over de nieuwe samenstelling. Vos: “We zien er naar uit, samen met de nieuwe leden, de komende jaren het beste uit de musea te halen en ze door deze zware coronatijd te loodsen”.  

Désirée Majoor is werkzaam als voorzitter College van Bestuur aan de Cibap Vakschool voor Vormgeving in Zwolle. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor de Kunstgeschiedenis en voorzitter van het bestuur van Dutch Crafts Council en per 1 februari voorzitter van het bestuur van Vrienden van het Utrechts Archief. Désirée Majoor: “Als kind opgroeiend in Hengelo stond het Rijksmuseum Twenthe als het ware in mijn achtertuin. Ik draag nu vanuit mijn professionele ervaring graag bij aan het succes van Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek en vind het mooi om me op deze manier aan de regio te kunnen verbinden.”
 
Anneloes van Uhm is werkzaam als advocaat bij Van Doorne N.V. in Amsterdam en is gespecialiseerd in internationale en Nederlandse financieringstransacties. Anneloes van Uhm: “Als liefhebber van kunst vind ik het belangrijk dat kunst toegankelijk is voor iedereen en vooral ook voor jongeren. Dat lang niet altijd vanzelfsprekend en blijft steeds uitdagend voor musea. Ik vind dat boeiend en ik kijk er enorm naar uit als nieuw lid van de Raad van Toezicht mijn kennis, netwerk en vaardigheden voor Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek in te zetten.”
 
De directeur van Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek, Arnoud Odding ziet uit naar de komst van de toezichthouders. “Ik ben ervan overtuigd dat de komst van deze nieuwe leden van de Raad van Toezicht enorm bij zal dragen aan de realisatie van de grote ambities van de twee musea in de komende jaren.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: