Kennisplatform voor Oost Nederland

‘Deze nieuwe locatie past als een jas’

Geplaatst op 1 augustus 2018

Het spreekwoord ‘men moet geen oude bomen verplanten’ gaat voor Kisjes Transport & Verhuur niet op. Het 114 jaar oude bedrijf uit Apeldoorn is dit jaar verhuisd naar de nieuwe locatie aan Kanaal Zuid. Met die verhuizing is Kisjes klaar voor de toekomst. ‘We kunnen steeds nauwkeuriger onze klanten informeren’, vertelt accountmanager René Heupink.

De rondleiding door het nieuwe pand is ronduit indrukwekkend. Kisjes heeft de oude locatie van de roemruchte shovelbouwer Werklust vorig jaar overgenomen. Na een grondige verbouwing ziet het pand er weer strak uit. Wat gebleven is, zijn de karakteristieke wasruimtes op de begane grond. ‘Honderd man moest hier dagelijks de handen wassen’, weet Heupink. Vol trots laat hij het terrein zien, goed voor in totaal 9000m2 aan opslagruimte. ‘Op de oude locatie hadden we ruimtegebrek en we hadden een tweede locatie nodig voor opslag. Nu hebben we alles op één en dezelfde locatie. Wel zo handig.’ Alles is bovendien beveiligd met de nieuwste technieken.

Familiebedrijf
Het familiebedrijf begon in 1904 in Apeldoorn. De opa van de huidige directeur/eigenaar Roelof Kisjes, de derde generatie, deed alles in die tijd nog met paard en wagen. Iets wat tegenwoordig niet meer voor te stellen is. Kisjes Transport & Verhuur richt zich op drie takken: speciaal transport, containerverhuur en opslag van specifieke goederen. Er wordt onder andere gewerkt in de bouw: voor aannemers, glaszetbedrijven en bouwplaatsen.

Hybride kraan
Het transportvak ontwikkelt zich continu. Kisjes neemt in deze periode een hybride kraan in gebruik. Het is voor het eerst in Nederland dat een bedrijf een dergelijke zware autokraan (42 ton) op batterijen gebruikt. ‘Je kunt er drie tot vier uur mee kranen, waarna we de batterijen van de kraan ’s avonds weer aan de oplader leggen. Je hoeft dus niet meer met een zware dieselmotor ergens binnen staan te werken’, stelt Heupink. ‘We werken klimaatneutraal, iets wat steeds belangrijker wordt.’ Kisjes gaat de kraan onder andere inzetten voor werkzaamheden voor netbeheerder Liander. ‘Milieuregels zijn belangrijk en worden steeds scherper. Dit is weer een nieuwe ontwikkeling. Ook diverse auto’s hebben we de laatste jaren vervangen door milieuzuinigere wagens. Dit met het oog op milieuzones in steden waar je anders niet meer mag komen.’

Containerverhuur
Naast het transport, nog altijd de grote
pijler van Kisjes, is het containerverhuur
in opkomst. Bij het Apeldoornse bedrijf kunnen containers worden gehuurd voor opslag en kantoor/schaft/werkplaatscabines. Het bedrijf heeft een vloot van ruim achthonderd containers. Ook het opslaan van specifieke goederen kan bij Kisjes. Daarmee worden niet standaard pallets of particuliere huisraad bedoeld, maar allerlei niet alledaagse producten. ‘Denk aan onderdelen van machines, waarbij nog op een deel wordt gewacht voordat het geïnstalleerd kan worden’, legt Heupink uit. ‘Of een aannemer die nog wacht op betaling van zijn klant en geen ruimte heeft om zijn producten op zijn locatie te bewaren. Dat soort zaken kunnen bij ons opgeslagen worden.’

Efficiënter
Naast het elektrisch kranen zijn de 26 medewerkers van Kisjes altijd bezig om zaken efficiënter in te richten. Zo wordt
er gekeken hoe de planning steeds meer geautomatiseerd kan worden. ‘Onze vrachtwagens zijn voorzien van track
and trace, zodat we continu kunnen
zien waar ze zijn. Dat is handig voor de urenverantwoording van de chauffeurs, maar vooral ook voor de klanten. We kunnen veel nauwkeuriger aangeven wanneer we op de stoep staan’, stelt Heupink. Net als orderformulieren, die straks via de boordcomputer doorgegeven kunnen worden aan de chauffeurs.

Een ding is zeker: voorlopig gaan de ontwikkelingen bij Kisjes gewoon door. <

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: