Nieuwe MENNEKES eMobility locatie in Nederland

18 maart 2020 Logistiek

Het aandeel van elektrische auto’s in Nederland groeit al enige tijd onevenredig snel, evenals de behoefte aan oplaadinfrastructuur. Nederland is al nummer één in Europa voor oplaadstations van elektrische auto’s. In totaal zijn er meer dan 200.000 geregistreerde elektrische voertuigen op de markt en met een groeipercentage van 139% in 2019 blijft het aandeel sterk stijgen. MENNEKES reageert daarmee op de enorme dynamiek van de Nederlandse markt.

“Met de nieuwe locatie in Deventer maken we onze claim waar dat we dicht bij onze klanten staan als sterke ontwikkelaar van elektromobiliteit en zo samen actief invulling geven aan de verdere ontwikkeling. De succesvolle projecten van de afgelopen maanden zijn voor ons een bevestiging en motivatie om onze rol in de elektromobiliteitsmarkt verder uit te breiden – ook met de nodige aanwezigheid van onze collega’s ter plaatse”, zegt Edwin de Veen, directeur van MENNEKES Nederland, tevreden.

Het merk MENNEKES staat vanaf het begin voor dat beetje extra – voor intelligente, duurzame oplossingen in combinatie met de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Het portfolio in Nederland wordt aangevuld met een nieuw productassortiment dat speciaal is ontwikkeld voor de zakelijke en thuismarkt en dat aanvullende diensten biedt, zoals een aansluiting op een back-end voor het factureren van de laadkosten of dynamisch energiebeheer voor lage operationele kosten. Het portfolio voldoet aan de specifieke Nederlandse markteisen. Om klanten een totaaloplossing te bieden voor de werking en het beheer van de laadinfrastructuur heeft Mennekes nieuwe samenwerkingsmodellen ontwikkeld met Nederlandse dienstverleners. Vooral de grote vraag in het marktsegment “Laden bij de werkgever” kan door Mennekes in de toekomst met een oplossingspakket worden bediend.

Wie zich vandaag de dag wil verdiepen in elektromobiliteit heeft te maken met de technologie, maar ook met vele normen, wetten en richtlijnen. Om aan deze eisen te voldoen, dient de nieuwe locatie ook als opleidingscentrum, dat intensieve training en ondersteuning biedt aan installateurs, groothandelaren, gebruikers van oplaadpunten en andere marktdeelnemers. Alfred Vrieling, Head of Sales and Marketing eMobility: “We merken dat er een groeiende vraag is naar laadoplossingen en zijn blij dat we een locatie kunnen creëren waar we uitgebreid advies kunnen geven aan klanten uit de industrie en het bedrijfsleven. We kijken er erg naar uit om met onze klanten samen te werken en hier in Deventer een partner en aanjager van de regionale economie te zijn.”