Kennisplatform voor Oost Nederland

De nieuwe V60, vanzelfsprekend estate

Geplaatst op 22 augustus 2018

De estate is niet voor niets een uitvinding van Volvo. Om voort te bewegen op die zestig jaar oude traditie, volgt deze zomer de vernieuwde Volvo V60. Ook zo’n zin in een proefrit in deze ruime Zweedse middenklasser? Deze zomer zindert hij in de Zwolse showroom.

Business Salesmanager Michiel de Haan van Volvo Nieuwenhuijse te Zwolle kijkt er naar uit, de nieuwe V60. “Er is vraag naar estate-modellen die net wat minder royaal zijn dan de V90, maar wel wat ruimer dan de oude V60-serie. Deze nieuwe V60 past in alle opzichten in dat beeld. De breder wielbasis en grotere lengte creëert meer beenruimte voor de passagiers, maar ook de bagageruimte is fors vergroot van 430 naar 529 liter. De nieuwe V60 is dus ideaal als familieauto voor op vakantie, maar volgens De Haan is het ook een sportieve en representatieve wagen voor zakelijk gebruik.”

Design dat je leven vergemakkelijkt
Het is Scandinavisch design met innovaties die je leven makkelijker maken. Alle voorzieningen zitten er in, van Electronic Climate Control, een elektrisch bedienbare achterklep, roofrails, 16-inch lichtmetalen velgen en een 9-inch touchscreen met het infotainmentsysteem Sensus Connect. Dat laatste systeem is geschikt voor Spotify, Apple CarPlay en Android Auto; optioneel levert Volvo 4G Wifi. Met keuze uit enkele accessoirespakketten is de V60 helemaal op maat te maken.

Hamer van Thor
Het uiterlijk kenmerkt zich door de bekende Zweedse lijnen in een krachtig silhouet en een luxe, maar sportief design. Wat te denken aan de stoere koplampunits met LED-verlichting. Kijk eens goed en je ziet er de zogenaamde ‘Hamer van Thor’ in terug. Een vertrouwd gevoel. Natuurlijk staat veiligheid voor de chauffeur én omgeving nog steeds voorop. “De basis achter alles wat we bij Volvo ontwikkelen is veiligheid – en dat moet zo blijven.”

Zelfremmende auto, veilig verkeer
Michiel de Haan illustreert de veiligheidsfocus: “Vision 2020 staat voor de doelstelling dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Dat wil Volvo onder andere bereiken met het standaard aanwezige City Safety. Een geavanceerd remassistentiesysteem dat met hulp van digitale camera en radartechnologie een aanrijding kan voorkomen of de impact ervan kan verminderen. Optioneel is de auto uit te rusten met de Intellisafe Pro Line voor slechts 1.195 euro. In dit pakket zit onder meer adaptieve cruise control met Pilot Assist, om nog veiliger en ontspannen te rijden. Dat zit wel goed!

Zakelijk abonnementsvoordeel
De V60 biedt keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Het topmodel is de V60 T8 Twin Engine AWD met 390 pk. Daarnaast zijn er twee plug-inhybrides. De prijs begint bij 43.995 euro voor de Volvo V60 T5 Momentum met 250 pk en 8-traps automaat. Het leasetarief start bij 619 euro (excl. BTW). Volvo levert de auto ook via Volvo’s abonnementsservice Care by Volvo. Via deze private leaseconstructie betaal je een maandelijks tarief; je hoeft zelf alleen nog te tanken.

Onderweg naar Hessenpoort
Het familiebedrijf Volvo Nieuwenhuijse verhuist dit najaar van de Ceintuurbaan naar een fraaie zichtlocatie op bedrijventerrein Hessenpoort. De ruimte is even groot, maar buiten is meer plek voor de Selekt-modellen en Volvo-occasions. Het pand is ontworpen in lijn met de strengste milieueisen. Zo voldoet het bedrijf aan het internationale label ‘Breeam Excellent’ met een hoogwaardige inrichting en veel aandacht voor duurzaamheid, waaronder zonnepanelenopwekking en watermanagement. Tegelijk benadert Nieuwenhuijse een reparatie of onderhoud klantgerichter; door met twee monteurs aan een auto te werken, is de klant sneller geholpen.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: