Kennisplatform voor Oost Nederland

Nu te lezen: wintereditie Kijk op Oost Nederland

Geplaatst op 13 december 2022
Nu te lezen: kerstnummer Kijk op Oost Nederland

Voor u ligt de wintereditie van Kijk op Oost Nederland. Deze bomvolle editie is gevuld met verhalen over onder andere het bedrijfswagencentrum van Huiskes-Kokkeler, familiebedrijf Kisjes, verborgen parel Uzin Utz, op maat gemaakt staal van Wopereis Barendsen Staaltechniek, menggranulaat van Twee “R” Recycling Groep en intelligente systemen van TCPM. Innoveren en financieren zijn ditmaal de centrale onderwerpen van het themaverhaal. Lees hier het magazine.

Een uniek totaalpakket aan services en mogelijkheden in mobiliteit, dat biedt Huiskes-Kokkeler uit Hengelo aan. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf toekomstbepalende overnames gedaan. “Hiermee kunnen we onze klanten nog beter bedienen in de complete keten, van verkoop tot en met gebruik”, aldus Theodoor Vis, algemeen directeur van Huiskes-Kokkeler.

Innoveren en financieren

De zes bedrijven in Oost-Nederland die wij vroegen hun visie over innoveren en financieren met ons te delen, zijn zeer bedreven in het vinden van manieren en partners om zichzelf én anderen te ontwikkelen. Zij maken optimaal gebruik van (financierings)mogelijkheden of wijzen anderen op deze opties. Dit blijkt cruciaal voor de toekomstbestendigheid van het MKB-bedrijfsleven in onze regio.

Professionaliseringsslag

“We hebben een mooie professionaliseringsslag gemaakt”, zo typeert Ivo van Hal de derde verhuizing van de VTS Group in vijf jaar tijd. Samen met Björn Wolters is Van Hal eigenaar van de ‘one-stop-shop voor technische oplossingen’, die inmiddels in Beek is neergestreken. Van Hal: “De kracht van ons team is dat er heel veel synergie in zit.”

Overnametraject

Onlangs hebben Richard Temmink, eigenaar en partner bij Centrum voor Bedrijfsopvolging, en Berto Janssen, directeur corporate finance bij KroeseWevers, met succes de bedrijfsovername van Inno-Air afgerond. Eigenaar Matthijs Mulder wilde graag verkopen. Jelle Zijlstra en Wilco van Dam, collega’s in hun vorige functie, wilden kopen. In deze editie lees je het verhaal over deze succesvolle management buy in.

Achterhoekse nuchterheid

Van de term ‘high-tech’ had nog nauwelijks iemand gehoord toen in 1981 Bronkhorst High-Tech werd opgericht. Maar productontwikkeling en innovatie gaan gestaag door. Resultaat is de nieuwe Flexi-Flow. High-tech, zoals we dat van Bronkhorst gewend zijn. Van Beek: “We staan wereldwijd in de top drie in onze branche. Daar zijn we trots op. Maar we blijven het familiebedrijf Bronkhorst High-Tech; die cultuur, die nuchterheid, die loyaliteit, dat laten we niet los.”

Het nieuwe jaar komt eraan, wij wensen u alvast fijne feestdagen en een gezonde winter. Veel leesplezier! Lees hier het magazine.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: