Kennisplatform voor Oost Nederland

Het nummer 1-bureau in creativiteit komt naar Zwolle

Geplaatst op 10 december 2020
Strategisch ontwerpbureau JA! verhuist en zoekt de dynamiek op

Twee bijzondere mijlpalen tegelijk: Strategisch ontwerpbureau JA! maakt de overstap van Hardenberg naar Zwolle en wordt uitgeroepen tot meest creatieve (kleine) bureau van het land. Met die mooie bekroning op zak neemt het team vanaf 1 januari 2021 zijn intrek in een sfeervol grachtenpand aan de Thorbeckegracht.

Meest creatieve bureau

Alweer voor het tweede jaar op rij gooit JA! hoge ogen in de Fonk100, de landelijke ranglijst van beste reclame- en marketingbureaus die wordt samengesteld op basis van waarderingen van opdrachtgevers. Zij gaven JA! dit jaar een overall-score van 8,46 en voor creativiteit zelfs een 9,3. Goed voor een zevende plek in de nationale lijst van kleine bureaus, een vierde positie bij de designbureaus en de nummer 1 op het gebied van creativiteit.

Van Hardenberg naar Zwolle

De bekroning komt als het team druk bezig is met de voorbereidingen van een verhuizing. Directe aanleiding voor deze ‘move’ is het aflopende huurcontract in Hardenberg, maar de ambitie richting Zwolle was er al langer. Mede-oprichter Jasper Fransen: “Met de verhuizing gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Zwolle is voor ons een logische stap vanwege de grotere potentiële arbeidsmarkt, de economische kracht van de regio, de ligging en de dynamiek van de stad.”

Te midden van die dynamiek creëert JA! een eigen ‘thuis’ in een klassiek grachtenpand, vertelt Fransens compagnon André Hofsink: “Een monumentale topper in het hart van de stad. Geen standaard kantoorpand dus, maar voor ons het perfecte plaatje. Een plek om samen te komen én je af te zonderen, om samen te werken en te focussen. En een plek waar ook klanten en bezoekers zich thuis kunnen voelen. Voeg dat bij de mogelijkheden die Zwolle als stad te bieden heeft, dan is de keuze voor ons meer dan logisch.”

JA! helpt middelgrote en grote bedrijven met campagnes, merkpositioneringen en herpositioneringen. Fransen: “En dat blijven we doen, voor opdrachtgevers in de regio en daarbuiten. Zwolle is wat dat betreft de perfecte uitvalsbasis.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: