Kennisplatform voor Oost Nederland

Olympia creëert een nieuw Oost-Nederland

Geplaatst op 23 september 2021
Olympia creëert een nieuw Oost-Nederland

Langs de Hamalandroute op Industrieterrein De Kamp in Lichtenvoorde ligt een unieke plek. Een plek waar je met elkaar nieuwe inzichten opdoet en nieuwe wegen ontdekt voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Een toekomst waarin iedereen betekenisvol werk heeft. Hier activeert, faciliteert, inspireert en verbindt Olympia Oost-Nederland mens en organisatie en zorgt voor een beweging. Met zichtbare impact.

Perspectief bieden, wendbaar, betekenisvol en verbonden zijn, is waar de arbeidsmarkt volgens Robert Heinst steeds meer om vraagt. Als franchiseondernemer is hij verantwoordelijk voor de Olympia-vestigingen Lichtenvoorde, Doetinchem, Haaksbergen en Hengelo en vanaf september dit jaar wordt daar Zevenaar aan toegevoegd. Het team speelt innovatief in op de veranderende arbeidsmarkt in Oost-Nederland. Een markt waarin functies veranderen door automatisering en digitalisering.

“Dat vraagt om wendbaarheid van organisaties om mee te veranderen en om inzicht dat je talenten van mensen anders toepast”, aldus Robert. “In een krappe arbeidsmarkt is het immers belangrijk om mensen waardevol perspectief te bieden. Met onze kennis van de arbeidsmarkt, onze beschikbare data en ons netwerk helpen we in onze Olympia Hub in Lichtenvoorde mens en organisatie bij alle uitdagingen op het gebied van ondernemen, ontwikkelen en opleiden.”

Wendbaar, weerbaar en inzetbaar

In een wat traditionele branche waar uitzendbureaus vaak gezien worden als bemiddelaar van tijdelijk werk, voegt Olympia waarde toe. Het bureau stelt de uitzendkracht en zijn of haar behoeften, talenten en drijfveren centraal. “We werken vanuit onze missie ‘mensen en organisaties gidsen door de transitie naar werk van betekenis’. Iedereen heeft recht op betekenisvol werk. We maken dan ook werk van werk waar mensen gelukkig van worden. Want als je werk doet wat je leuk vindt en wat bij je past, dan ben je meer betrokken, ervaar je werkplezier en ben je daarmee een ambassadeur voor het bedrijf. Olympia maakt zich ook hard voor de ontwikkeling van uitzendkrachten met behulp van de Olympia Academy, om ze vervolgens te koppelen aan bedrijven die bij hen passen. Zo maken we hen inzetbaar, wendbaar en weerbaar.”

Wendbare organisatie

Dat die missie en werkwijze werkt, blijkt uit het feit dat Olympia in 2020 wist te groeien met 11% en debuteerde op plek 122 in de MT500 2021 van bedrijven met de beste reputatie. De kracht zit volgens Robert Heinst in meerdere dingen: “Uiteraard moet de kwaliteit van je dienstverlening goed zijn. Maar we weten mensen ook aan ons te binden vanuit onze kandidaatgedreven aanpak. Onze missie is vertaald in alles wat we doen en dat wordt herkend en gewaardeerd door onze relaties. We voegen waarde toe met onze specialisaties in de transport & logistiek, contactcenter, (smart) industrie, techniek en generiek mkb. We kijken continu naar wat de markt nodig heeft en helpen organisaties met strategisch personeelsbeleid. Alles in de organisatie is hierop ingericht. We zijn een wendbare high performance organisatie met een duurzame, hybride bedrijfsvoering. Onze medewerkers werken met de modernste digitale technieken om de juiste match te kunnen maken en werken zelf vanuit een persoonlijke betekenisverklaring.”

Olympia Hub: 5 O’s

De Olympia Hub in Lichtenvoorde is een plek voor werk, interactie en ontmoeten. Hier nemen Robert en zijn team zowel flexkrachten als organisaties mee in de reis naar betekenisvol werk. “We willen andere bedrijven helpen en inspireren middels onze 5 O’s: Olympia, Ontmoeten, Opleiden, Ontwikkelen en Ondernemen. Naast bemiddelen, zetten we ons netwerk in, delen we kennis, leiden we op en organiseren we bijeenkomsten, die aansluiten bij de vraag in de markt. Daarbij focussen we op bedrijven die willen meebewegen in de transitie. Want alleen samen creëren we in deze mooie geluksregio een nieuw Oost-Nederland!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: