Kennisplatform voor Oost Nederland

Onmisbare bedrijfssoftware voor ieder bedrijf

Geplaatst op 20 december 2023

Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigde naam in de markt, het gebruik van bedrijfssoftware is natuurlijk ontzettend belangrijk om niet alleen concurrerend te blijven ten opzichte van de rest van de markt, maar ook om bedrijfsprocessen efficiënt in te kunnen richten. Waar je met een kleine onderneming prima in Excel kunt werken als het gaat om de planning of het vastleggen van bepaalde afspraken, is dit in het geval van een groter bedrijf allesbehalve verstandig. Omdat er een aantal soorten bedrijfssoftware zijn waar je als ondernemer absoluut niet zonder kan, hebben wij de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Microsoft

Als we het hebben over bedrijfssoftware, dan hebben we het natuurlijk over Microsoft. Waar we bij Microsoft vaak denken aan Excel, Word en Powerpoint, gaat Microsoft veel verder dan dat! Zo faciliteert Microsoft het besturingssysteem Windows waar het overgrote deel van de bedrijven op draait, maar ook allerlei handige andere software tools die je kunt gebruiken om bedrijfsprocessen nog beter te laten lopen en te zorgen voor het verkrijgen van de juiste data. Omdat het voor een groot bedrijf om enorme bedragen gaat, is het verstandig de Contractonderhandeling van Microsoft licenties uit te besteden aan een partij die hier ervaring mee heeft. Dit heeft als voordeel dat je zeker weet dat je goed zit, maar ook zelf niets hoeft te regelen.

Boekhoudsoftware

Als ondernemer is het bijhouden van je financiën belangrijk om te kunnen zorgen dat je succesvol wordt. Zonder inzicht in je cijfers wordt het namelijk een lastig verhaal, kunnen we je verzekeren. Door gebruik te maken van boekhoudsoftware, kun je niet alleen met een druk op de knop zien hoe je er financieel voor staat, maar kun je ook alles vanuit één omgeving regelen. Hierbij moet je denken aan de facturering, betalingen, maar ook kasstromen in het geval van een winkel. Je zult zien dat wanneer je hier een beetje handig in bent, dat je een hele hoop scheelt. Uiteraard komt er ook een moment waarop je kiest voor een boekhouden, maar in het begin is dit prima.

Projectmanagement tools

Wordt er binnen je bedrijf regelmatig in teams gewerkt aan verschillende projecten? Dan is een projectmanagement tool een absolute must als je het ons vraagt! Hierin kun je precies aangeven wie waarvoor verantwoordelijk is, waardoor ook de productiviteit van je team een stuk beter zal zijn. Je kunt het werk vanuit één plek namelijk gemakkelijk coördineren en dus ook precies zien hoe de zaken ervoor staan.

Tot slot

Het gebruik van bedrijfssoftware is geen optie meer, maar een absolute noodzaak om als bedrijf de strijd aan te kunnen gaan met je concurrenten. Daarbij is het vooral belangrijk te investeren in goede software die je bedrijfsprocessen kan vereenvoudigen, zodat de productiviteit van je werknemers omhoog kan, waardoor ze dus per saldo meer kunnen doen in dezelfde tijd. Daarbij is het wel belangrijk dat je dit op de juiste wijze integreren binnen het bedrijf. Het is namelijk niet verstandig om in het geval je een kleine onderneming bent, ineens alles over een andere boeg te gooien. Faseer bijvoorbeeld het werken met een planning in Excel voor projecten langzaam uit en introduceer een projectmanagement tool.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: