Kennisplatform voor Oost Nederland

Onthutsend werk en emotionele koppen bij Tolg’Art in Wierden

Geplaatst op 7 mei 2018

Onthutsend werk en tijdloze emoties zijn te beleven in de nieuwe zomer-expositie bij galerie Tolg’ Art. Zaterdag 12 mei is de opening om 14.00 uur. De scheppers Sari Piek, Eric Schutten en Jac Wijnhoven zijn aanwezig. 

Mathematisch
De Limburger Jac Wijnhoven (Baarlo, 1944) werkte als elektrotechnicus boven de grote rivieren. Vader Wijnhoven was timmerman en bracht zoon Jac de liefde voor hout bij. Beeldhouwen in hout werd Jacs grote passie. Als autodidact ontwikkelde hij al snel zijn eigen handschrift: organisch en krachtig, mathematisch en ijl. Perfect afgewerkte handgemaakte sculpturen uit één stuk. Wijnhovens hart ligt bij inlandse houtsoorten: atlasceder, cipres, walnoot, esdoorn, els en kers. Hij laat de krachtige vloeiende lijnen en de natuurlijke houtkleur schitteren.

Onthutsend 
Eric Schutte (Ommen, 1969) werd opgeleid tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Zwolse Hogeschool Windesheim. Hij onderzoekt zijn omliggende wereld in schilderijen en beelden.  Daarbij volgt hij twee sporen: klassiek schilderen en conceptueel ruimtelijk werk. Schuttes werk heeft een rationele basis én een sterk emotionele ondertoon. Hij onderzoekt stofuitdrukking, ruimte en vorm. De verschijningsvormen om ons heen vindt hij eenmalig en dat is leidend in zijn figuratieve werk. Zijn werk ontstaat uit het streven naar een-moment-van-zijn; een beleven van tijd en ruimte zonder subjectiviteit. Dat geeft een boeiend en onthutsend alledaags resultaat.

Aangrijpend
Sari Piek (Giethoorn, 1957) studeerde in Groningen aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva. Zij schildert mensen; meestal gezichten. Compositie, lichtval en kleur geven haar universele koppen zeggingskracht en tijdloze emoties. Ze blijft zoeken naar schilderkunstige uitdagingen én oplossingen. Ze blaast de koppen op tot buitengewone formaten wat een ongewone beleving veroorzaakt. De koppen confronteren ons op een aangrijpende manier met een andere werkelijkheid. Ieder schilderij heeft helemaal genoeg aan zichzelf. 

De zomerexpositie loopt van 10 mei tot en met 16 juni. Galerie Tolg’Art is donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Iedere laatste zondag van de maand van 13.00 – 17.00 (in combinatie met Rondje Kunst met Almelo) en ook op afspraak. Op Hemelvaartsdag van 13.00 – 17.00 uur. Tweede Pinksterdag gesloten. 

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: