Kennisplatform voor Oost Nederland

Ook in deze tijd maakt de creatieve industrie het verschil!

Geplaatst op 19 november 2020
Stichting FRIS

Stichting FRIS vertegenwoordigt al jarenlang de creatieve industrie in Oost-Nederland, met name Twente. FRIS richt zich vooral op creatieve technologie, media en design. Het bestuur bestaat uit enthousiaste vrijwilligers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Creativiteit staat dikwijls gelijk aan zaken vernieuwen of veranderen door te creëren. Zo ook binnen het bestuur van Stichting FRIS.

Sascha Mengerink (voorzitter) en Janneke de Graaff (penningmeester) geven per 1 december 2020 het stokje door aan Sander Hofstede (voorzitter) en Hesther Hemssems (penningmeester). Zij gaan samen met het zittende bestuur graag de uitdaging aan om de creatieve industrie in Twente verder op de kaart te zetten. Vooral nu is de vraag naar creatief oplossend vermogen meer nodig dan ooit. En dat creatieve oplossende vermogen biedt de creatieve industrie in Twente!

Het komende jaar gaan jullie weer meer horen van Stichting FRIS en we vertrouwen op medewerking vanuit de creatieve industrie en daarbuiten om te laten zien ​wat we samen kunnen​ in Twente. Het doel dat Stichting FRIS de komende jaren nastreeft​, is een verbindende rol in het ​verenigen en zichtbaar maken van de creatieve industrie in Twente.

Ook in samenwerking met de creatieve kennisinstellingen zoals AKI Artez, Universiteit Twente, ROC van Twente en Saxion. “​Er is​ veel creatief talent in Twente en er ​worden mooie projecten gerealiseerd, alleen ze zijn niet ​voldoende​ zichtbaar. Het is een dooddoener, maar we zijn nog steeds te ​bescheiden​. Daarnaast zijn we​ ​er​ als creatievelingen hier in Twente​ ​eerder​ goed​ ​in​ om elkaar dwars te zitten dan met elkaar te werken aan een hoger doel om de creatieve industrie in Twente op de kaart te zetten. Het wordt tijd dat we dat doorbreken!” aldus Sander Hofstede.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: