Kennisplatform voor Oost Nederland

Op vrijdag 2 juni 2017 vindt de 15e editie van de Twenterandrun plaats

Geplaatst op 29 mei 2017
Op vrijdag 2 juni 2017 vindt de 15e editie van de Twenterandrun plaats

Tijdens de 14e editie in 2016 stonden 1620 deelnemers aan de start. Dit jaar zijn er al meer voorinschrijvingen dan vorig jaar dus het zou zomaar kunnen dat we wederom naar een nieuw deelnemers record toe gaan.

De voorbereidingen zijn in volle gang en we lopen mooi op schema ondanks de opnieuw aangescherpte vergunningsnormen .

Op de dag van de Twenterandrun zijn zo’n 100 vrijwilligers actief bezig om er weer een groot succes van te maken. Dit begint met een 8-koppig bestuur met daaronder onze klankbordgroep van zo’n 12 personen die dan weer samen alle overige vrijwilligers aansturen.

Scholieren kunnen op woensdag 31 mei van 15.00 uur tot 20.00 uur nog voorinschrijven en startnummers alvast ophalen. Ook op de dag zelf kan er vanaf 16.30 uur nog worden ingeschreven in het gemeentehuis wat tevens deze dag het secretariaat is. Dit tot een half uur voor de te lopen wedstrijd

Er staan in totaal weer zeven lopen gepland. De drukste loop zal wederom de 5 km zijn. hier is ook de bedrijvenloop aan verbonden. We verwachten zo’n 700 tot 800 deelnemers aan de start.

Tevens staat ook de inmiddels traditionele G-loop weer op het programma. Dit wordt de 4e editie maar niet minder bijzonder en voor ons als organisatie elk jaar één van de hoogtepunten van de hele avond.

Direct na afloop van de loopwedstrijd zal de feesttent, waar eerst doorheen gelopen wordt, omgebouwd worden en vanaf 22.00 uur zal niemand minder dan Jannes deze jubileumeditie een extra feestelijk tintje geven en vervolgens zal Dj. Ms. More vanaf 23.00 uur de feesttent op de kop trachten te zetten. Ook is er buiten op het plein muziek maar dan in een ander genre zoals ballads en Nederlandstalige gezelligheid zal hier ook niet ontbreken. Ook zijn er zitjes aanwezig zodat we voor elk wat wils te bieden hebben.

Buiten het feit dat dit de 15e editie is zal op deze avond nogmaals afscheid genomen worden van burgemeester Visser, die inmiddels werkzaam is als burgemeester van Katwijk, maar speciaal nog terugkomt om nog 1 keer de 10 km te lopen.

Wat we zelf bijzonder vinden dat nu voor het 2e jaar scholengemeenschap het Noordik uit Vriezenveen met 190 leerlingen aan de start zal staan onder de bezielende leiding van Manon Post. De scholieren volgen een gezondheidstraject voor Irun2befit. Zij zullen allen de 5 km lopen wat het einddoel is van dit traject. Dit traject is in het leven geroepen door niemand minder dan de hardlooplegende Gerard Nijboer, die persoonlijk ook weer aanwezig zal zijn deze avond.

Daarnaast zullen er ook 50 leerlingen met leerkrachten van het AOC uit Almelo aan de start staan, dit ook in het kader van gezond bewegen. Wij als organisatie vinden het prachtig om te laten zien dat we ook samen met velen de jeugd massaal in beweging krijgen. Verder hebben we de toezegging dat wederom de regionale top op hardloopgebied weer aan de start zal staan.

De start en finish zijn als vanouds op het Manitobaplein. De jongste lopertjes starten om 18.10 uur met hun loop.

Het eerste startschort deze avond gedaan worden door de waarnemend burgemeester mevrouw Van der Kolk.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: