Kennisplatform voor Oost Nederland

Opening expositie ‘De Zwolse Lente’ op donderdag 22 maart

Geplaatst op 15 maart 2018

De afbraak van de St. Michaëlskerk, het eerste zebrapad in Zwolle, schaatsen op de stadsgracht, de opkomst van Holtenbroek, de bouw van de IJsselcentrale. Allemaal gebeurtenissen waar Zwollenaren veel herinneringen bij hebben.

Van 1945 tot 1976 heeft Dolf Henneke als eerste freelance persfotograaf deze gebeurtenissen en herinneringen in beeld gebracht. De collectie Henneke bestaat dan ook uit een groot aantal herkenbare foto’s waarin de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar inwoners centraal staat.

Op donderdag 22 maart opent de expositie ‘De Zwolse Lente. Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976’ in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken.

Tegelijkertijd geeft WBOOKS het gelijknamige boek ‘De Zwolse Lente’ uit, geschreven door Herman Aarts en Adri van Drielen, ook verkrijgbaar bij de expositie.

Voor de opening op donderdag 22 maart is het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle speciaal langer open, van 11.00 tot 21.00 uur, en staat er koffie en thee klaar.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: