Kennisplatform voor Oost Nederland

Opleidingscentrum NESO en Schneidereit Professional slaan handen ineen

Geplaatst op 1 maart 2023
Opleidingscentrum NESO en Schneidereit Professional slaan handen ineen

Sinds november 2022 is de Gelderse plaats Bemmel een opleidingscentrum voor de schoonmaakbranche rijker. Eind vorig jaar opende NESO, Nederlands Eerste Schoonmaak Opleiding, officieel haar deuren. Hier kunnen nagenoeg alle vormen van schoonmaakdienstverlening in praktijksituaties worden onderwezen en geleerd. Alle basisvakopleidingen en bepaalde gespecialiseerde opleidingen kunnen hier centraal worden gevolgd. Correct gebruik van machines is daarbij een van de speerpunten. Cursisten kunnen binnenkort ‘hands on’ praktijkervaring opdoen met een industriële wasmachine en condensdroger van Schneidereit Professional, die eind januari in het opleidingscentrum zullen worden geplaatst.

Ziekenhuiskamers, een hotelkamer, zorgappartement, recreatiebungalow, leslokaal of kinderdagverblijf: bij NESO zijn verschillende ruimtes ingericht waar cursisten hun vaardigheden op het gebied van schoonmaak doelgericht kunnen trainen. Eind januari zijn hier een professionele wasmachine en droger van Schneidereit aan toegevoegd. Een waardevolle aanvulling op het aanbod van NESO, vindt ook Jeroen Aalbers, initiatiefnemer van NESO. “Ik heb de machines van Schneidereit nu al een aantal jaren voorbij zien komen in een vakmedium. Daarom ben ik erg blij dat Schneidereit Professional deze machines ter beschikking stelt voor de cursisten van Neso. Zo leren ze op een goede manier hoe en op welke temperatuur microvezeldoeken moeten worden gewassen en gedroogd. Daarnaast ben ik erg blij dat onze bezoekers en onze collega trainers de machine kunnen gebruiken en ervaren wat de voordelen zijn.”

Dat kan Giovanni Tensen, accountmanager Nederland bij Schneidereit, alleen maar beamen: “Wij zijn blij dat Neso de gelegenheid heeft aangegrepen om samen te werken met een toonaangevende Duitse aanbieder van industriële was- en droogoplossingen. Zo worden de cursisten optimaal voorbereid op hun toekomstige werkzaamheden.”

Learning by doing

Cursisten en schoonmaakpersoneel doen met behulp van de wasmachine en condensdroger van Schneidereit Professional basiskennis over het gebruik van industriële was- en droogapparatuur op. Een hygiënisch schoonmaakresultaat kan namelijk alleen worden bereikt door het gebruik van grondig gereinigde dweilen, moppen en schoonmaakdoeken. Met de apparatuur van Schneidereit Professional is 100% hygiëne gegarandeerd.

Bij NESO leren cursisten meer over veelgemaakte fouten als een te hoge of lage dosering van reinigingsmiddelen en chemicaliën, het te zwaar beladen van een wasmachine of het gemengd wassen van verschillende soorten schoonmaaktextiel. Fouten maken is met de machines van Schneidereit Professional overigens nagenoeg onmogelijk: de bediening is intuïtief en eenvoudig; gestandaardiseerde wasprogramma’s zorgen altijd voor een constant en hygiënisch wasresultaat.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: