Kennisplatform voor Oost Nederland

OrangeGas opent 65e Groengas-tankstation

Geplaatst op 18 juli 2016

Vanaf vandaag kan er 100% Groengas getankt worden aan de Veldkampsweg 26 in Almelo. Op het nieuwe, openbare OrangeGas-tankstation, dat gerealiseerd is in samenwerking met Cogas,  is uitsluitend Groengas verkrijgbaar. OrangeGas investeerde totaal al ruim € 13 miljoen in Groengas-tankstations en is met 65 locaties marktleider in Nederland.

Tanklocaties
Marcel Borger, directeur OrangeGas, vertelt over de totstandkoming van het Groengas-tankstation: “Door een  financiële impuls van Energiefonds Overijssel in 2014 hebben wij het bouwen van Groengas-tankstations in de provincie flink kunnen versnellen. Naast de bestaande tanklocaties, zulllen wij dit jaar nog stations openen in Deventer, Enschede, Ommen en Zwolle. Eind 2016 is er met 12 tanklocaties in Overijssel een goed dekkend netwerk van plaatsen waar je 100% Groengas kan tanken.”

Het OrangeGas-tankstation, heel herkenbaar aan de oranje-groene luifel, is gelegen naast het hoofdkantoor van Cogas. Cogas, al 50 jaar actief als onafhankelijk netbeheerder in Oost-Nederland, zet zich actief in voor een duurzame regio, onder meer door samen te werken met andere partijen zoals OrangeGas. Het wagenpark van Cogas bestaat uit meerdere voertuigen op Groengas, variërend van Fiat Punto’s tot Volkswagen Caddy’s en Transporters. Die kunnen nu dus eenvoudig en snel “naast de deur” tanken. Ook de gemeente Almelo rijdt naar alle tevredenheid met verschillende voertuigen op Groengas.

Het Groengas-tankstation is 24/7 geopend en er kan betaald worden met PIN, Maestro, Travelcard en Multitankcard.

Tank Positive
OrangeGas is het geesteskind van zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting. In 2008 begonnen ze met de verwezenlijking van hun gezamenlijke droom: een wezenlijke bijdrage leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland  door het bouwen van tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen. Vanwege de brede inzetbaarheid is Groengas de eerste jaren het speerpunt. OrangeGas levert als enige in Nederland 100% Groengas.

Marcel Borger: “Er zit toekomst in duurzaam rijden. Het aanbod van auto’s die op alternatieve brandstoffen rijden wordt steeds groter. En duurzaam rijden wordt steeds voordeliger. We openen tankstations waar uitsluitend duurzame brandstoffen worden aangeboden: 100% Groengas, elektrische snelladers op basis van groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG. OrangeGas staat voor positieve energie. Dat willen we meegeven, letterlijk en figuurlijk. Tanken bij OrangeGas is positieve energie tanken. Tank positive: zo gaan we samen op weg naar een Happy Planet.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: