Kennisplatform voor Oost Nederland

Oud-minister van Financiën luistert jubileumfeest op

Geplaatst op 25 november 2016
Lubach bij Financieel Netwerk Twente

Niemand minder dan Jan Kees de Jager woonde afgelopen woensdag het vijfjarig jubileum van Financieel Netwerk Twente bij. Dat was in De Kleine Willem, waar zo’n 250 financieel experts samenkwamen. Onder de aanwezigen bevonden zich, naast veel leden van het netwerk, veel belangstellenden.

Vijf tot zes keer per jaar komen ze bij elkaar, de spreekwoordelijke mannen in pakken van Financieel Netwerk Twente. Dat gebeurt al sinds 2011. Vanwege het vijfjarig bestaat in 2016 hield het netwerk op 23 november dan ook een jubileumfeestje. Een avondvullend programma waar ook de voormalige minister van Financiën, Jan Kees de Jager, zijn ervaringen en kijk op de toekomst deelde. Cabaretier Arjen Lubach zorgde voor nog meer vrolijke noten met zijn ludieke aanpak en wijsheden.

Kennis en vermaak van De Jager
De Jager, ondernemer en huidig Cfo van KPN, deelde met veel humor en zelfspot zijn kennis en ervaring. Tegelijkertijd had hij een boodschap: het werk van controllers en andere financieel experts verandert van terugblikken op de cijfers naar meer voorspellend werken op basis van veel data. Ook gaf hij zijn hobby – klassieke rally’s rijden – een verrassende draai: “Waarom heeft een auto een rem? Niet om te voorkomen dat ik van de weg raak, maar om ervoor te zorgen dat we gas kunnen geven.” Zijn advies luidde daarom: “Geef dus gas!”

Achtergrond Financieel Netwerk Twente
Circa honderd regionale ondernemers, adviseurs en andere mensen uit het hogere financieel management vormen het ledenbestand van Financieel Netwerk Twente. Hun belangrijkste doel? Vooral in een informele setting nuttige contacten opdoen en ieders netwerk vergroten. Om dit doel te bereiken zet FNT tijdens de bijeenkomsten gezelligheid, kennis delen en gedachten uitwisselen voorop. Vandaar dat elke bijeenkomst – van lezing en gastspreker tot bedrijfsbezoek – ook veelal eindigt met een diner, borrel of entertainment. Meer informatie op de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: