Kennisplatform voor Oost Nederland

Oude Elferink: Specialist in natuursteen

Geplaatst op 30 april 2020

In 2005 begon metselaar Jos Oude Elferink voorzichtig met de verkoop en het leggen van vloeren en schouwen via Marktplaats. Sinds 2010 bestaat zijn eigen bedrijf officieel. Een jaar later moest hij al verhuizen, want de verkoop van keukenbladen – waarin hij zich inmiddels had gespecialiseerd – was een groot succes. En nu heeft Oude Elferink Natuursteen opnieuw een ander onderkomen.

Daar ontmoeten we Jos, aan de Retentieweg in Oldenzaal. “De hal waar we vanaf 2011 zaten was te klein geworden en de machines waren oud. Onze omzet is dusdanig gestegen, dat we daar niet meer konden blijven. Deze hal is bijna zeven keer zo groot en we investeren de komende tijd flink in ons machinepark, zodat we kunnen blijven groeien.”

Keukenbladen en interieurbouw
Oude Elferink Natuursteen is voor veel vaste klanten hét adres als het om keukenbladen gaat, en voor natuursteen elementen die in de interieurbouw worden gebruikt. “Werkbladen van composiet, graniet en keramiek. Die maken we hier allemaal op maat voor onze klanten. Het overgrote deel van de klanten zijn keukenzaken, vooral hier uit de regio.”

Het liefst werkt de ondernemer ook regionaal. En daarvoor heeft hij een simpele reden: “Dan kunnen we betere en snellere service leveren. We leveren de bladen namelijk op het adres af. Concurrentie is er natuurlijk wel, maar dan gaat het vooral om grotere partijen, die minder flexibel zijn en die in het noorden en het zuiden zitten.”

Het is de bedoeling dat de zaak straks door zijn zoon wordt voortgezet. “Hij is ambitieus, wil een nog grotere groei doormaken. Investeren doen we nu na de verhuizing nog steeds. Binnenkort komt er een CNC-machine bij en ook een waterjet hebben we al in bestelling. We werken nu met tien, elf mensen, maar we kunnen er nog wel één of twee bij gebruiken.”

Handel met België, Duitsland, Italië en Portugal
Oude Elferink haalt zijn grondstoffen uit Europa. “Materiaal halen we bij groothandels. Soms in Nederland, meestal in België en Duitsland. En de keukenbladen komen rechtstreeks uit Italië en Portugal. Die komen hier compleet aan, met uitsparingen en al erin. Het is overigens niet zo dat het in Portugal goedkoper is. Net zoals het een fabeltje is dat onze bladen duurder zijn dan in Duitsland. Sterker nog: we doen ook geregeld zaken met Duitse klanten. Nee, ik zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet voor dit bedrijf.”

Meer informatie: http://elferinknatuursteen.nl/

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: