Kennisplatform voor Oost Nederland

Oudere mederwerker onmisbaar binnen technische branche

Geplaatst op 14 juni 2017
OUDERE MEDEWERKER ONMISBAAR BINNEN TECHNISCHE BRANCHE

Afgelopen donderdag publiceerde TNO het WEA-onderzoek 2016 (Werkgevers Enquête Arbeid). MEPD vertaalt de opvallendste uitkomsten in dit onderzoek naar de technische sector. Wat blijkt? De technische branche heeft de stijgende lijn te pakken; meer mensen zijn hard nodig. De instroom is echter gering, waardoor er veel vacatures open blijven staan. Dit betekent dat de oudere medewerker steeds belangrijker wordt. Maar hoe houd je als werkgever deze (soms kwetsbare) groep langer optimaal inzetbaar?

Binnen de techniek vindt vergrijzing plaats. Meer mensen zijn nodig, terwijl minder jonge technici zich aanbieden. Er wordt dus meer gevraagd van de oudere medewerker. We zien dat organisaties veel maatregelen treffen om mensen op een goede manier aan het werk te houden. Dit zijn veelal maatregelen van praktische en technische aard. In de techniek wordt de mens nog te weinig centraal gesteld.

Naast het stimuleren van een gezonde leefstijl en het bevorderen van de vitaliteit zou het ontwikkelen van soft skills meer prioriteit moeten krijgen. Met als doel optimale inzetbaarheid van ouderen tót of zelfs ná hun pensioen. Op deze manier kan de organisatie zichzelf ook meer profileren als ‘aantrekkelijke werkgever’.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: