Kennisplatform voor Oost Nederland

Oudste deelnemer aan Hackathon over ondermijning is 83 jaar

Geplaatst op 13 oktober 2021
Oudste deelnemer aan Hackathon over ondermijning is 83 jaar

Vrijdag 15 oktober a.s. organiseren Saxion Hogeschool en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland HCKTHN404: Ondermijning not found. Met deze hackathon daagt PVO Oost-Nederland kennisinstellingen uit om te komen met creatieve, innovatieve, afwijkende, originele ideeën volledig outside the box om de problematiek van ondermijning in het buitengebied aan te pakken.

De georganiseerde misdaad zoekt steeds vaker haar toevlucht tot het buitengebied met relatief weinig toezicht, een goede infrastructuur, veel leegstaande loodsen en schuren. De criminele sector ruikt kansen illegale activiteiten te organiseren die het daglicht niet kunnen verdragen en anoniem kunnen plaats vinden.

Saxion Toptalent

Drie studenten van Saxion Toptalent (Jorne Hilhorst, Martijn van Diepen en Victor Kummeling) hebben de organisatie mogen verzorgen. Zij zijn erin geslaagd zeven teams van zeven deelnemers te rekruteren. De aanpak van ondermijning is een zaak van ons allemaal, dient een gemeenschappelijk belang. De drie studenten zijn er dan ook enorm trots op dat Mieke van Ee een van de deelnemers is, Mieke is 83 jaar. Zij heeft jarenlang in het buitengebied gewoond en met eigen ogen gezien dat het een lastig begrip is, moeilijk te omschrijven, vaak dichterbij dan iedereen denkt. Mieke hoopt met haar kennis en ervaring een zinvolle bijdrage te leveren aan HCKTHN404: Ondermijning not found. Op Youtube schetst zij het hoe en waarom van haar deelname: https://www.youtube.com/watch?v=IGtc5YwJh0k.

De zeven teams worden op de dag zelf begeleid door experts  uit het veld van ondermijning, aan het eind van de dag volgt een pitch die wordt beoordeeld door een jury. Meer informatie over de achtergrond van deze hackathon staat op https://www.pvo-oostnederland.nl. Op de dag zelf worden video-opnames gemaakt, de ideeën van het winnende team zullen wanneer zij realiseerbaar zijn, door Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland worden aangewend voor de processen binnen Veilig Buitengebied.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: