Kennisplatform voor Oost Nederland

Overijssel als logistieke hotspot tijdens de BreakBulk Europe

Geplaatst op 30 mei 2018

Overijssel als de logistieke hotspot van Europa! Dat is waar het om draait op de Europese BreakBulk Beurs in Bremen. Een unieke samenwerking tussen de drie Overijsselse Ports (Twente, Zwolle en Deventer), provincie Overijssel, de Overijsselse bedrijven en Oost NL Zij hebben de handen in een geslagen om Overijssel op de logistieke kaart te zetten. Het doel is interesse te wekken van investeerders, nieuwe (handels)contacten op te doen en de kracht en potentie van Overijssel te laten zien. 

Met een gezamenlijke stand wordt de sterke logistieke positie van Overijssel getoond en worden nieuwe contacten gelegd met bedrijven en havens in Europa en daarbuiten. De drie ports liggen zeer gunstig op de North Sea Baltic Corridor: de handelsroute tussen de zeehavens Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en Bremen, Hamburg, Oost Europa en Scandinavië. Door de economische groei in Oost Europa is deze route volop in ontwikkeling. Ook biedt de stand een uitvalsbasis voor Overijsselse logistieke bedrijven om andere ondernemers en bestuurders te ontmoeten.

De BreakBulk Europe  vindt van 29 tot en met 31 mei plaats in Bremen. Al meer dan een decennium fungeert BreakBulk Europe als netwerkhub voor professionals uit de logistieke branche die zaken willen doen in Europa! Hier ontmoeten 400 standhouders, verladers, transporteurs, cargo-eigenaren, expediteurs, havens en terminals en andere organisaties die betrokken zijn bij deze branche elkaar. Ook zijn er vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden.

Woensdag 30 mei vertrekken er twee bussen vanuit Zwolle en Twente richting Bremen. Ongeveer 60 genodigden uit het logistieke bedrijfsleven en andere belanghebbenden uit de provincie zullen ’s middags op de beurs zijn om inspiratie en nieuwe contacten op te doen. Aan het eind van de middag worden zij ontvangen in de stand van de drie Ports voor een netwerkborrel.

De provincie Overijssel, het logistieke bedrijfsleven, kennisinstellingen, brancheorganisaties en de drie Overijsselse Ports werken samen aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio, aan innovatie en verduurzaming van goederenvervoer en logistiek, aan het stimuleren van vervoer via water, aan een vitale logistieke arbeidsmarkt en (internationale) profilering. Kijk voor meer info op www.overijssel.nl/logistieken op https://oostnl.nl/nl/BidbookPortsofOverijssel.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: