Kennisplatform voor Oost Nederland

Overijssel stapt in 2017 massaal over van energieleverancier

Geplaatst op 24 januari 2018
Overijssel stapt in 2017 massaal over van energieleverancier

Overijssel is opnieuw de provincie met relatief gezien het grootste aantal huishoudens dat overstapt van energieleverancier. Het jaarlijkse onderzoek van energievergelijker EasySwitch.nl wijst uit dat Overijsselaars met voorsprong het vaakst switchen. Tegelijkertijd blijken inwoners van de provincie ook het minst vaak voor een duurzaam energiecontract te kiezen.

Overijssel huist al 3 jaar op rij de meeste overstappers
Dat Overijssel de provincie is waar relatief het grootste aantal huishoudens overstapt van energie staat buiten kijf. EasySwitch.nl heeft voor het zesde jaar op rij onderzoek gedaan naar het overstapgedrag van Nederlandse consumenten en net als voorgaande jaren komt Overijssel naar voren als de provincie die het meest weet te besparen op de energierekening.

Nederland wordt groener maar Overijssel blijft achter
Ondanks de vooruitstrevendheid in het aantal overstappers, is Overijssel geen voorloper wanneer het aankomt op het kiezen voor een duurzaam energiecontract. Het percentage Overijsselaars dat kiest voor een energiecontract met duurzame energie uit Nederland ligt 6 procent lager dan het Nederlandse gemiddelde. In de top 5 van energieleveranciers die per saldo het meest nieuwe klanten binnenhaalden is Vandebron de enige duurzame energieleverancier. In totaal stapte in 2017 24 procent van de Overijsselaars over naar een duurzaam energiecontract.

Besparing blijft belangrijker dan milieu-overtuigingen
Dat er veel geld valt te besparen met energie vergelijken en overstappen is in Overijssel bij steeds meer mensen bekend en blijft de belangrijkste reden om de overstap te maken. Bewust overstappen naar een duurzaam energiecontract komt, vergeleken met de andere provincies, weinig voor. Volgens Simon Schreuder, energie-expert bij EasySwitch.nl, hebben vooral duurzame energieleveranciers met scherpe aanbiedingen nieuwe klanten weten binnen te halen. “Gelukkig zien we steeds vaker dat ook duurzame energieleveranciers het goedkoopst uit de vergelijking komen zodat mensen die voornamelijk gebaat zijn bij een besparing tóch een duurzaam energiecontract af kunnen sluiten”, zegt energie-expert Simon Schreuder.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: